Дъждът продължава на запад, температурите слабо ще се понижат
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Април 2017 07:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дъждът продължава на запад, температурите слабо ще се понижат

/КРОСС/ Днес над Западна и Централна България ще се задържи предимно облачно, а над Източна, облачността ще се разкъса и намалее до предимно слънчево. Валежите ще продължат главно в западната половина от страната. Вятърът ще се ориентира от северозапад, по-късно от североизток, ще е слаб в Източна България до умерен.

Максималните температури ще са между 16° и 21°.

Над Черноморието бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 12° - 17°. Температура на морската вода е 11° - 13°. Вълнението на морето ще бъде 1 - 2 бала.

Над планините ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, в Родопите - придружени с гръмотевици. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 13°, на 2000 метра - около 8°.

През следващите дни температурите слабо ще се повишат и ще бъдат близки до обичайните. Над западната половина от страната ще има и слънчеви часове, но и купеста и купесто-дъждовна облачност; на места ще превали и прегърми. Над източната половина ще преобладава слънчево време.