Антъни Джошуа повали Кличко и стъпи на трона
Секция: СПОРТ
30 Април 2017 09:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антъни Джошуа повали Кличко и стъпи на трона

/КРОСС/ Антъни Джошуа нокаутира и Владимир Кличко. 27-годишният британец нанесе своя решителен удар в 11-я рунд на мача за световните титли в тежка категория на Международната боксова федерация и Световната боксова асоциация и по този начин остава непобеден в професионалната си кариера. Той вече има 19 успеха в 19 мача, всичките с нокаут.

Джошуа запази пояса си във версия IBF и освен това грабна тези на WBA и IBО. Това означава, че той трябва да защити първата от трите титли срещу Кубрат Пулев до края на годината или да я оваканти. Тепърва обаче предстоят преговори, възможен е и реванш с Кличко.

Двубоят на "Уембли" премина през различни фази, като до последно 90-те хиляди зрители по трибуните не знаеха как ще завърши сблъсъка.

Двамата се хвърлиха в боя веднага, но Джошуа бе този, който успя да пласира ляво кроше в главата на Кличко. От своя страна 41-годишният украинец не предприемаше излишни рискове.

Британецът продължи да бъде по-дейния боксьор и във втория рунд. Кличко опита да държи на дистанция 27-годишния си опонент и вкара в действие дясното си кроше. Двамата не спираха да си разменят удари, но левият прав на Джошуа попадна в главата на украинеца.

В третия рунд битката на ринга се изравни, като и двамата показаха умения в защита. Кличко започна доста по-агресивно четвъртата част, но Джошуа му отговори с няколко тежки удара.

В петия рунд Джошуа прати Кличко в нокдаун за първи път. Украинецът се изправи, но окото му бе сериозно пострадало. Двукратният световен шампион не се предаде и отговори със серия от мощни леви крошета в главата на британеца, който едва се задържа на на крака.

В шестия рунд дойде ред и на Кличко да прати в нокдаун Джошуа. Той успя да се съвземе, въпреки че продължи да залита към ъглите.

В седмия рунд Джошуа започна да се отбранява, но опитният украинец включи в действие и десния си прав.

Умората започна да тежи повече на 27-годишния олимпийски шампион, на когото до момента не му се беше налагало да прекара на ринга повече от 7 рунда. Мачът продължи да се развива по вкуса на 41-годишния Кличко, който пласираше повече точни удари от опонента си.

Когато изглеждаше, че Влад има предимство, Антъни избухна с два последователни нокдауна в 11-я рунд. След това притисна Кличко в ъгъла и започна да го налага. В този момент съдията прекрати мача и присъди победа на Джошуа с технически нокаут.

Загубата на Владимир Кличко е неговата пета в кариерата и втора поредна след тази от Тайсън Фюри преди 17 месеца.

Балансът му на професионалния ринг вече е 64 победи (53 с нокаут) и 5 загуби.

Източник: БТВ