Оливър Стоун прави филм за Владимир Путин
Секция: Русия
30 Април 2017 12:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Оливър Стоун прави филм за Владимир Путин

/КРОСС/ Американският кинорежисьор Оливър Стоун работи над филм за Владимир Путин. Стоун разкри информацията в интервю за вестник Sydney Morning Herald.

През 2016 Стоун продуцира и взе активно участие в документалната лента "Украйна в пламъци", за който интервюира президентът на руската федерация и бившият президент на Украйна Викто Янукович.

"Господин Путин е един от най-важните световни лидери и тъй като САЩ го обявиха за враг - велик враг - смятам че е много вано хората да чуят това, което той има да каже", заяви Стоун пред вестника. Той добави, че това не е толкова документален филм, колкото беседа във фотмата "въпроси и отговори".

В интервюто се посочва, че във филма ще се покаже отношението на Путин към световните събития в онзи момент, когато за пръв път поема поста на държавен глава през 2000 година.

"Филмът ще покаже всички гледни точки, които ние, американците, не сме чували", отбелязва Стоун. По думите му негов екип се е срещал с президента на РФ четири пъти за последните две години. Стоун коментира, че отдават дължимото на Путин, като го представят на фона на коментарите от Запада за него, което може да обясни гледната точка на Руската федерация, "с надеждата за предотвратяване на недоразумения и опасни ситуации на ръба на войната".