Йордан Божинов: Ако Хигинс и Селби повторят играта си от предишния кръг, титлата ще е за Селби
Секция: СПОРТ
30 Април 2017 14:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Йордан Божинов: Ако Хигинс и Селби повторят играта си от предишния кръг, титлата ще е за Селби

/КРОСС/ Коментаторът на Евроспорт направи прогноза за предстоящия финал на световното първенство по скунър;

Финалът започва в ефира на Евроспорт в неделя, 30 април, от 16:00 ч.

След изключително интересни и напрегнати полуфинали, световното първенство по снукър наближава своята кулминационна точка. За втори път в историята зрителите на Евроспорт ще станат свидетели на финал между Джон Хигинс и Марк Селби. Сблъсъкът между двамата ще започне днес, 30 април, от 16:00 ч. в ефира на Евроспорт 1 и ще продължи от 21:00 ч., отново по Евроспорт 1. На 1 май в същите часове ще се излъчат доиграванията, като късно вечерта в понеделник ще стане ясен тазгодишният победител в „Крусибъл". Всички сесии от финала могат да се наблюдават и на Eurosport Player.

Броени часове преди старта на финалите експертът на Евроспорт Йордан Божинов коментира представянето на двамата финалисти и направи прогноза за развоя на предстоящия двубой:
„„Пак ще се срещнем след десет години". Като в хита на ФСБ, но в снукър вариант. Точно десетилетие след умопомрачителния финал през 2007 г. Джон Хигинс и Марк Селби отново са един срещу друг в спора за титлата на световното първенство по снукър. Преди десет години двамата поставиха рекорд по продължителност, като финалът завърши в 2:56 ч. след полунощ българско време. Постижение, което и до ден днешен е ненадминато.

Историята е гарантирана и тази година. Ако Хигинс спечели, изравнява Рони О`Съливан на трето място по титли в „Крусибъл" с пет и изпреварва Ракетата и Стийв Дейвис, ставайки втори във вечната класация по ранкинг титли в историята на снукъра (29). Победа на Селби го прави едва четвъртия играч, запазил короната след Дейвис, Стивън Хендри и О`Съливан, и го извежда под №5 по титли в „Крусибъл" с три титли.", коментира Божинов.

„Историята бе пренаписана още преди началото на финала. Селби стана първият играч с актив от над 1 000 000 паунда в световната ранглиста. Веселякът от Лестър оцеля в епичен сблъсък с Дин Дзюнхуей, спечелен със 17:15. В същото време Хигинс не бе блестящ, но се справи с Бари Хоукинс. Победата със 17:8 обаче бе съпътствана с успеваемост на ударите за вкарване от едва 87% - рекордно нисък показател за шотландския майстор на полуфинал в „Крусибъл".

Ако двамата повторят играта си от предишния кръг, интрига в мача няма да има и титлата ще е за Селби. Англичанинът обаче за първи път стартира финал на световно първенство в ролята на абсолютен фаворит. Букмейкърите дават четири фрейма преднина на Селби в прогнозите си. Но форматът 18 от 35 в четири сесии в рамките на два дни има неповторима психология.", добави още коментаторът на Евроспорт.
Цялата програма можете да следите тук.