Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват в Господ
Секция: ПОЛИТИКА
30 Април 2017 13:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов: Патриотизъм е да накараме хората да вярват в Господ

/КРОСС/ "И аз така винаги, пък и от ГЕРБ, сме разбирали патриотизма - да се правят нови катедрали, нови манастири, нови църкви". Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти след освещаването на новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий" в Ловеч.

Според него откриването на храма е добър знак за цялото православие. "Колкото повече църкви и манастири има, толкова по-добре. Това е патриотизмът-да накараме хората да вярват в Господ, да се уповават на него. Това ни е поддържало през вековете", посочи Борисов.

„Хубав ден за мира. Дядо Гавриил действително подбра много хубав ден. Иначе има притчи, които казват, че няма значение кой колко е дарил, важното е да го е направил от сърце", каза лидерът на ГЕРБ.

Той посочи, че всеки от ГЕРБ, кой колкото има, малко или много, дава за вярата и за това да се слави Господа. „Както е казано в Евангелието, без Господа нищо не може да се направи. Бог пред нас, ние след него. България винаги ще е добре", каза още Борисов.

Борисов съобщи, че миналата седмица е била открита нова църква в Ямбол, а след броени дни нов храм ще отвори врати и в Сливен. "Вместо да броим джамии, да се правят някои на големи герои, истината е в толерантността. Да се строи и гради", каза още Бойко Борисов.