Путин: Руско-турските отношения придобиват специален характер
Секция: Русия
03 Май 2017 15:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин: Руско-турските отношения придобиват специален характер

/КРОСС/ Отношенията между Русия и Турция придобиват специален статут и напълно се възстановяват.
Това заяви руският президент Владимир Путин в началото на срещата си с турския лидер Реджеп Ердоган в Сочи, предава „РИА Новости".

"Много е хубаво, че имаме възможност да проведем официална среща, да обсъдим ключовите въпроси от двустранните отношения и основните въпроси от международния дневен ред, включително толкова спешен казус като сирийската криза... Самият факт за такъв режим на нашета съвместна работа говори, че руско-турските отношения придобиват специален характер и се възстановяват в пълен формат", изтъкна Путин по време на разговорите.

Путин каза още, че двустранните отношения се развиват "така както ние с вас планираме".
По мнението на руския лидер постепенното възстановяване на вътрешнополитическата ситуация в Турция създава условия за постепенно развитие на отношенията с Русия.

Според Ердоган срещата в Сочи открива добра възможност за обсъждане на аспектите както от двустранното сътрудничество, така и от регионален характер.

Турският държавен глава поясни още, цитиран от "Дейли сабах", че предприетите днес стъпки ще променят съдбата на региона.

По-рано Ердоган обяви, че ще настоява пред руския си колега за пълно възстановяване на двустранните отношения.

Двамата лидери се очаква да обсъдят кризата в Сирия, евентуалното закупуване на руски зенитно-ракетни комплекси С-400 от Анкара и въпросите от двустранните отношения.