Социолог: Трима са неочакваните министри в кабинета
Секция: ПОЛИТИКА
06 Май 2017 18:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Социолог: Трима са неочакваните министри в кабинета

/КРОСС/ "Две са странните фигури в новото правителство. Това са Нено Димов и Емил Караниколов. Лиляна Павлова е динамичен човек, който е нужен в този момент. Ако трябваше да бъде "отстреляна", тя нямаше изобщо да стане министър. Определено има изненада в избора на Екатерина Захариева". Това каза социологът Кольо Колев по Канал 3.

"Валери Симеонов е наблюдаващ икономиката и демографските проблеми. Самото вицепремиерско място е един реверанс към Патриотите. Ако избухне нещо при тях, процесът ще тръгна от Валери Симеонов. Той е неполитически човек, рязък е и първи ще ритне столчето на коалицията", прогнозира социологът.

"В последно време Волен Сидеров е по-опитомен, Симеонов не се огъва. Първо имаме един върнат закон за вечните концесии, ако Патриотите го приемат, значи си плюят в лицето, а той ще бъде вкаран отново. Офертите за изтребителите, където има много външни интереси, също е спорна тема. Представете си, самолет "Грипен", а от другата страна са военните комплекси на САЩ, през Португалия и Испания. Това създава голямо напрежение. С Избирателния кодекс е същото. Това е погребален звън за всички малки партии. Какво ще се случи от това нещо?", коментира още той. "Воля" са крайно недостатъчни като група, за да заместят Патриотите в Народното събрание", каза в заключение Кольо Колев.