Предстои първият истински тест за претендентите в Джиро д‘Италия
Секция: СПОРТ
09 Май 2017 11:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстои първият истински тест за претендентите в Джиро д‘Италия

/КРОСС/ Четвъртият етап, първият ключов, от юбилейното издание №100 на Джиро Д‘Италия е днес. Този етап е от изключително значение за състезанието и ще подложи на тест претендентите за спечелването на титлата. Той е първият от петте, финиширащи на височина. В случая финишът ще е в края на изкачването на активния вулкан Етна. Това е и най-непредсказуемият етап от състезанието, тъй като за първи път претендентите за титлата ще се изправят един срещу друг. Никой не знае какво ще се случи, кой ще атакува и кой ще успее да облече розовата фланелка на 1892 м надморска височина.

Маршрутът на четвъртия етап е с дължина 180 км. Той ще започне от пристанищния град Чефалу, след което предстои изкачване до Портела Фемина Морта и спускане до междинния спринт в Бронте. Маршрутът ще достигне до подножието на Етна и ще премине през няколко села, след което предстои финалът до Николози. Последната част от маршрута ще премине през градски райони, по стеснени и каменисти пътища.

Етапът ще започне на живо от 14:00 ч. в ефира на Евроспорт 1.

В сряда гост в коментарното студио от 14:45 ч. пък ще бъде шампионът на България по колоездене Николай Михайлов, който заедно с коментатора на Евроспорт Евгени Ставрев ще проследи представянето на участниците и ще даде своя експертен анализ по време на състезанието. Николай Михайлов, който кара в „Джиро"-то през 2015 г., бе кандидат за участие и тази година, но се контузи при падане по време на Обиколката на Хърватия и отпадна от сметките.

До момента с етапни победи в стотното издание на Джиро д‘Италия, са Лукас Пьостълбергер (етап 1), Андре Грайпел (етап 2) и Фернандо Гавирия (етап 3), който води в генералното класиране.

Изпълнявайки ролята си на „Дом на колоезденето", през 2017 г. Евроспорт ще покаже всички три гранд тура от колоездачния календар, над 200 дни състезания на живо и над 2 300 часа  излъчване по всичките си канали.