Шефът на "Активни потребители": Чудя се дали "Топлофикация" се шегува с нас
Секция: Коментари
10 Май 2017 08:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шефът на "Активни потребители": Чудя се дали "Топлофикация" се шегува с нас

/КРОСС/ Председателят на Асоциация "Активни потребители" Богомил Николов категорично заяви в студиото на сутрешния блок на БНТ "Денят започва", че „Топлофикация София" не изпълнява коректно задълженията си.

Според него, не е нормално да бъде спряна водата, а да има възможност за таксуване.

„Продължавам да се чудя дали това е шега. На мен това ми прилича все едно, вие да започвате новините със съвет към хората "сега си спрете звука, понеже мога да ви излъжа или нещо ще направя, което не е за вас", коментира Николов.

„Мисля, че не е сериозно това и не е отговорно. Хем спираш услугата, хем тя може да ти се таксува. Това е необяснимо и не може да бъде прехвърлено в полето на потребителите. Доколкото разбирам от публикациите, самите абонатни станции няма да бъдат изключени в периода от 11 дни. Това е изцяло бягство от собствената отговорност. Мисля, че е крайно време да престанем да робуваме на монопола, на силата. И да си поискаме от регулаторите това, за което са създадени - да ни защитават от монопола", каза председателят на Асоциация "Активни потребители".

„Топлофикация си спестява усилието да спре абонатните станции, защото топлофикация е монополисти. И това е така, защото не се упражнява стриктен контрол върху тази дейност", заяви още Богомил Николов пред БНТ.