Италия излиза временно от Шенген
Секция: СВЯТ
11 Май 2017 08:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Италия излиза временно от Шенген

/КРОСС/ Италия излиза временно от Шенгенското пространство, съобщава БНР. Поводът за това са срещите на Г-7, на които страната е домакин от днес до 30-и май, Италия излиза от Шенгенското пространство, за да може спокойно да се проведат срещите на финансовите министри от Г-7 в Бари от 11-и до 13-и май и тази на върха на 26-и и 27-и май в град Таормина на остров Сицилия. По всички италиански граници - сухоземни, въздушни и морски ще се осъществява контрол.

По този повод службата на гражданската авиация предупреди всички авиокомпании, извършващи полети от и за Италия, да информират своите пътници чрез интернет страниците си за промените и явяване по-рано на летищата за обработка на багаж и документи.

Специалните мерки за сигурност в град Бари за срещата на финансовите министри от Г-7, която започва утре са уникални - мобилизирани са 1500 полицаи, в града са монтирани 250 видео камери, дроните за въздушно наблюдение са три, отделно 40 смартфона за оперативна информация, а към оперативната зала за общ контрол ще бъдат включени 338 "електронни очи". Те са монтирани на жп композициите в района и на влака, който на 12-и май ще заведе специалните гости да разгледат град Матера, избран за културна европейска столица заедно с Пловдив през 2019-а година.

В Бари, делегациите ще опитат различни за област Пулия и града ястия, от които най-популярно е това от ориз с картофи и миди.