Държавният глава се срещна с Камарата на строителите
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Май 2017 17:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Държавният глава се срещна с Камарата на строителите

/КРОСС/ На среща на „Дондуков" 2 представители на Камарата на строителите в България запознаха президента Румен Радев с проблемите в отрасъла. Като най-сериозни бяха откроени липсата на кадри, критерият за най-ниска цена при възлагането на обществени поръчки и административната тежест за инвеститорите, съобщиха от пресслужбата на президентството.

Камарата на строителите представи на държавния глава идеите си по проекта за изграждане на автомагистрала „Струма". Дискутирани бяха и проблемите, свързани с енергийната ефективност на сградите и зимното поддържане на пътищата.

„Липсата на подготвени и квалифицирани кадри е проблем за всеки бранш. Решение е въвеждането на професионалното образование в средното училище", отбеляза президентът Румен Радев. Според него критерият за икономически най-изгодна оферта при възлагането на обществени поръчки е по-прецизното условие. „Принципът за мълчаливото съгласие е сред приоритетите в управленската програма на правителството. В очакване сме тази мярка, която ще облекчи предприемачите, да влезе в сила", допълни президентът.

„Надзорът върху качеството на строителството у нас е също важна тема", отбеляза държавният глава и изрази очакването си за засилване на контрола върху строителните дейности.

Президентът Румен Радев изказа увереност за бъдещо успешно сътрудничество със строителния бранш в България.