Евроспорт обявява партньорство с CA Technologies за създаване на приложение за колоезденето
Секция: СПОРТ
12 Май 2017 13:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евроспорт обявява партньорство с CA Technologies за създаване на приложение за колоезденето

/КРОСС/ CA Technologies става официален софтуерен партньор на Евроспорт в отразяването на големите обиколки
С обновеното си приложение Евроспорт ще доближи феновете на колоезденето до пелотона, както никога досега
CA Technologies ще предоставят водещите в индустрията инструменти API Management и App Experience Analytics, които ще направят преживяването на потребителите още по-динамично

Евроспорт, номер едно спортна дестинация и „Домът на колоезденето" в Европа, обяви партньорство с водещия на пазара доставчик на софтуерни услуги CA Technologies на различни платформи с цел обстоен анализ на големите обиколки, както и сътрудничество в сферата на интегрираните технологии.

В основата на партньорството е създаването на ненадминато преживяване за почитателите на колоезденето, използващи мобилните приложения на Евроспорт, докато гледат телевизия (т.н. second-screen). Приложението ще е достъпно с отразяването на Джиро Д‘Италия. Благодарение на инструментите CA API Management и CA App Experience Analytics, Евроспорт за пръв път ще предложи на зрителите интерактивна карта с данни за всеки колоездач, за всеки етап от тазгодишния Джиро Д‘Италия и още ключове състезания през сезона.

Новите инструменти ще бъдат вградени в съществуващите мобилни приложения и уеб базирани продукти на Евроспорт, като ще предоставят на феновете възможност да следят всеки изминат метър от колоездачите в състезанието, ще показват индивидуална информация за колоездачите, базирана на GPS и биометрични данни като наклон, скорост, сила, ритъм, пулс. Информацията ще се актуализира в реално време. Евроспорт ще използва новите инструменти и за част от графиките, показвани в ефир, като по този начин каналът ще подобри своето излъчване на живо и ще предостави на феновете и на колоездачните експерти още по-задълбочен анализ.

CA API Management ще даде възможност за интегриране на данните за колоездачите в реално време директно в новата интерактивна карта на Евроспорт както и в мобилните и уеб приложения на канала. За да осигури най-доброто преживяване на потребителите, CA App Experience Analytics ще предостави на Евроспорт информация от потребителите в реално време с цел оптимизация на дизайна, навигацията и работата на приложението. Системата ще предоставя на Евроспорт и ключови анализи за приложението, на база на които ще се подобри функционирането и стабилността му.

Евроспорт ще генерира и допълнително дигитално краткоформатно съдържание за колоездене с потока от нова информация, което ще бъде включено в приложението и неговите мобилни и уеб продукти. Сред допълнителните елементи са: превюта и ревюта на етапите, анализ на най-важните моменти, показани в забавен и близък кадър, както и новите епизоди от ексклузивната поредица на Евроспорт „Sport Explainers", представяща ключовите технически моменти в спорта.

Като официален софтуерен партньор на Евроспорт в отразяването на гран туровете, CA Technologies ще има възможност за значително брандиране на множество платформи чрез ефирна и дигитална реклама и спонсорирано съдържание.

Питър Хътън, изпълнителен директор на Евроспорт, коментира: „Винаги търсим начини да подобрим и обогатим отразяването ни на най-големите спортни събития в света. Партньорството и развитието на приложението са гаранция, че правим това за най-значимите колоездачни състезания през тази година. Знаем, че страстните фенове на спорта обичат да имат на разположение в ръцете си всички статистически данни и информация, затова партньорството с CA Technologies, в допълнение към нашето телевизионно покритие, ще даде на феновете на колоезденето достъп до всичко, от което имат нужда".

„Това е следващата стъпка в нашата дигитална трансформация и системите, предоставени от CA Technologies ще ни позволят да доближим феновете на колоезденето до пелотона повече от когато и да е било. Ще дадем на зрителите възможност да бъдат в центъра на събитията, като им предоставим и по-добро разбиране на състезанието, колоездачите и историите по пътя в момента, в който те се случват", добави още той.

Лорън Флеърти, главен маркетинг директор на CA Technologies, сподели: „CA Technologies се гордее с партньорството си с Евроспорт и се радваме, че се обърнаха към нас и нашите софтуерни решения API Management и Application Performance, с които да създадат неповторимо преживяване за потребителите. Въпреки че телевизията остава най-разпространеният начин да гледаш големите спортни събития, преживяванията при употребата на втори екран и мобилни платформи, стават все по-важни за зрителите. Използването на решения на CA Technologies ще подобри възможностите на Евроспорт за интегриране на данни, като същевременно ще осигури интерактивно и завладяващо съвместно гледане за феновете и ще отличи значително отразяването на колоездачните състезания на Евроспорт."

През 2017 г. ненадминатият календар с колоездачни състезания на Евроспорт отново включва трите гран тура с ексклузивно, разширено покритие на Джиро Д‘Италия, както и 25 събития от световния тур на UCI, включително петте еднодневни пролетни класики. Евроспорт ще покаже общо над 200 дни колоездене на живо и 2 300 часа отразяване по всички свои канали през цялата година.

Хаун Антонио Флеча, носител на етапна победа на Тур дьо Франс и водещ анализатор на Евроспорт, коментира: „Партньорството е страхотна новина за почитателите на колоезденето и ще им предостави повече информация за най-престижните турнири от когато и да е било. Данните са изключително важни за професионалните състезатели и екипите им, и сега феновете имат достъп до ключова информация в реално време при живото отразяване на Евроспорт и чрез приложението на канала. Като анализатор, сега имам възможност да вникна още повече в това, което се случва на асфалта и нямам търпение да го разкажа на зрителите по време на сезона".

За да изживеете всеки етап от гран туровете през тази година по възможно най-добрия начин, свалете приложението на Евроспорт, достъпно безплатно за Apple, Android и Windows устройства.