„Феникс“ (Стара Загора) е първият национален финалист на Фен Купа 2017
Секция: СПОРТ
14 Май 2017 15:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Феникс“ (Стара Загора) е първият национален финалист на Фен Купа 2017

/КРОСС/ Първият полуфинален кръг на Kamenitza Фен Купа 2017 е вече в историята. След два дни, изпълнени с много футболни емоции и 64 атрактивни дербита, тимът на „Феникс" (Стара Загора) заслужено вдигна купата на регионален шампион за областите Стара Загора и Сливен. Освен много радост и престиж, титлата осигурява на отбора правото да участва в националните финали на турнира, които също ще се проведат в Стара Загора в края на септември.

Финалният мач изправи „Феникс" срещу вицешампионите на Стара Загора и Сливен „Дринк Тийм" (Стара Загора). Първото полувреме премина изключително оспорвано и двата тима не успяха да си отбележат гол. Втората половина от мача протече в пълен контраст. Острието на „Феникс" Станимир Минчев откри резултата с елегантен удар в долния десен ъгъл. Няколко атаки по-късно Минчев удвои преднината на отбора си, а в последните минути на срещата съотборникът му Александър Иванов получи брилянтен пас от „феникса" Ивелин Вълчев и се разписа за крайното 3:0.

Шампионите се представиха отлично и във всичките си предходни мачове и реализираха серия от впечатляващи победи. Първият им мач от груповата фаза, по ирония на съдбата, беше отново срещу подгласниците „Дринк Тийм" и завърши с равен резултат 1:1. След това шампионите надвиха убедително „Галерия" (7:2) и „Камите" (4:0). Осминафиналите ги срещнаха с тима на „Флорид", който също падна безапелационно с 5:0. В четвъртфиналите играха срещу „Ел Галактикос" и ги надвиха с 3:2, а в полуфиналния мач се изправиха срещу „Форест" и записаха победа с 2:0.

Почетните трето и четвърто място останаха за отборите „Форест" (Казанлък) и „Ремиза" (Стара Загора). С индивидуални призове бяха поощрени и най-отличилите се футболисти. Титлата „Най-добър вратар" беше присъдена на Иван Желев от „Феникс" (Стара Загора). За „Най-атрактивен състезател" беше обявен Димитър Димитров от „Дринк Тийм" (Стара Загора), а момчетата от „Ди Къмпани" (Стара Загора) получиха награда за „Най-спортсменски отбор", след като регистрираха най-малко нарушения.

С много награди се сдобиха и посетителите на първия полуфинален кръг на Фен Купа 2017. Най-доволни останаха Петър Петров от Стара Загора, който спечели GPS фитнес гривна от томболата на Telenor и съгражданинът му Димитър Пешев, който спечели джийтбол активацията на Hyundai и си заслужи оригинална фланелка на рали шампионат. Новият официален превозвач на Фен Купа даде възможност на гостите да се включат и в томбола за спечелване на професионален двудневен курс за рали пилот, който ще се проведе през септември.

Националното турне на Фен Купа 2017 продължава. Следващата спирка на турнира е на градския стадион в Хасково на 20 и 21 май. Там ще се проведат регионалните полуфинали за отборите от Смолян, Кърджали и града домакин.

Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.