Гьоков към родители на деца с увреждания: За 7 години ГЕРБ не направиха нищо за вас
Секция: ПОЛИТИКА
17 Май 2017 13:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Гьоков към родители на деца с увреждания: За 7 години ГЕРБ не направиха нищо за вас

/КРОСС/ "БСП за България" ще търси законодателни решения за проблемите на хората с увреждания

/КРОСС/ „Искаме да ви помогнем, защото знаем в какво трудно положение се намирате". С тези думи народният представител от „БСП за България" Георги Гьоков се обърна към протестиращите родители на деца с увреждания пред Народното събрание.

Протестиращите поставиха въпросите за личните асистенти, както и поискаха нормален живот за децата си и след навършване на 18 години. „Това е 5-ти пореден протест за последните 8 години - 7 от тях управляват ГЕРБ и нищо не се е променило", подчерта народният представител.

„Разбираме, че хора с еднакви увреждания имат различни потребности. Поемам ангажимент да запозная парламентарната група на „БСП за България" с поставените проблеми и да потърсим законодателни решения", допълни Гьоков.

На протеста присъства и параолимпиецът и народен представител от „БСП за България" Михаил Христов. Пред него протестиращите споделиха, че има ратифицирана от ЕС, на 23.12.2010 година, Конвенция на организацията на ООН за правата на хората с увреждания , но тя не се спазва и прилага във вътрешното законодателство.