Двойно убийство в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Май 2017 11:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Двойно убийство в София

/КРОСС/ Столични криминалисти задържаха 57-годишен мъж за извършено от него тежко криминално престъпление. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Неуредени финансови отношение е основната версия за двойното убийство в офис в столичния квартал "Витоша". Това стана ясно от брифинга на прокуратурата и главния секретар на МВР главен комисар Младен МариновУбитите са мъж и жена - представители на фирма-инвеститор. Според първоначалните данни тя е дължала пари на фирма-изпълнител, чийто собственик е задържаният Драгомир Драгомиров, съобщава БНТ.

За сега няма данни престъплението да е предварително подготвено. Причината най-вероятно е дълг за над 100 000 лева. Заподозреният Драгомир Драгомиров е задържан в кола наблизо. У него е намерен законно притежаван пистолет.

Подобна версия лансира и прокурор Емилия Русинова.

„Макар и за кратък срок, благодарение на усилията на МВР и СДРВ, това убийство е разкрито. В непосредствена близост до местопрестъплението е бил задържан Драгомир Драганов, за който можем да направим предположение, че е извършител на престъплението. Лицето е привлечено като обвиняем, в следващите дни предстои да бъде изправено пред съда.

Не става въпрос за криминален или битов инцидент, става въпрос за финансови отношения. От събраните доказателства можем да кажем, че между лицето и убитите има граждански отношения. Мъжът и жената, които са били убити, са служители на фирма, чиито подизпълнител е задържаното лице", поясни Емилия Русинова, цитирана от "Фокус" и допълни, че починалата жена е майка на 35-годишния мъж, който също е с опасност за живота.

Припомняме, че днес, към 10.25 часа, беше подаден сигнал за стрелба в района на кв. „Витоша" в София. Пристигналите на място полицейски и медицински екипи са установили смъртта на двама мъже, трети бил ранен тежко и откаран в болница. Веднага стартирали огледите в района, както и заградителните действия. Минути по-късно е задържан 57-годишният Драгомир Драгомиров.

По случая е образувано досъдебно производство, а действията по него продължават под контрола на прокуратурата. Има и преки свидетели на убийството, които вече се разпитват.

Убитите са жена на 63 г. и мъж на 38 г., раненият в главата е на 35 г..

Раненията е опериран успешно в болница  УМБАЛ "Св. Анна", но остава с опасност за живота. 

Снимка: в. "Труд"