Зам.-министър Занчев: През юни внасяме в МС Интегрираната транспортна стратегия до 2030 г.
Секция: ПОЛИТИКА
18 Май 2017 12:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Зам.-министър Занчев:  През юни внасяме в МС Интегрираната транспортна стратегия до 2030 г.

/КРОСС/ Интегрираната транспортна стратегия за периода до 2030 г., която е част от предварителните условия на Европейската комисия, е в заключителен етап на подготовка. Това заяви заместник - министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Велик Занчев по време на кръгла маса „Съвременни планови практики в България - проблеми и предизвикателства". Събитието се провежда днес в гр. София и се организира от Стопанска академия „Д. А. Ценов", гр. Свищов и Националната асоциация по прогнозиране и планиране.

Заместник - министърът посочи, че общо от 11 дейности, включени в обхвата на стратегията, до момента са изпълнени 10. „Последната оставаща дейност е свързана с екологичната оценка на документа и в момента очакваме становище от Министерството на околната среда и водите", допълни той. Ако го получим до края на м. май предвиждаме до края на м. юни стратегията да бъде одобрена на национално ниво и да я представим в Европейската комисия.

По думите на Велик Занчев и до момента Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията следва дългосрочна стратегия за развитие на транспорта, която се основава на редица анализи за състоянието на сектора. Заместник - министърът посочи, че изпълнението на стратегическите цели и приоритетите в транспортния сектор са в съответствие с европейските политики и документи.