Диляна Минкина спечели титла на "Нови звезди"
Секция: СПОРТ
18 Май 2017 12:13
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Диляна Минкина спечели титла на "Нови звезди"

/КРОСС/ Спортният талант на „Еврофутбол" Диляна Минкина спечели ценна победа на 3000 метра на 39-тия лекоатлетически турнир „Нови звезди", който се състоя на 17.05.2017 г. на стадиона на НСА „Васил Левски". 20-годишната състезателка на СКЛА „Цвети Кирилова" преодоля разстоянието за 9:47.27 мин. Втора е Силвия Георгиева от Варна с 9:52.89 мин.

Друг Спортен талант на българския букмейкър - Калина Христова, се окичи с бронзов медал от държавното индивидуално първенство по тенис на маса до 18 г., който се проведе на 13-ти и 14-ти май в Пловдив. След оспорвана игра 15-годишната варненка достигна до полуфинала, където отпадна от Есин Саид от Момчилград. Това й осигури бронзовия медал, като тя бе единствената от кадетките, които участва в разпределението на медалите. Шампион при девойките очаквано стана Мария Йовкова. В турнира взеха участие 83 юноши и 46 девойки.

Два дни по-късно във Варна Калина постигна четири победи на сингъл и още две на двойки с Димана Николова в последните четири кръга от финалния турнир на Висшата лига за жени, който беше и юбилеен - 85 години тенис на маса в България. Отборът на Калина - „Корабостроител-92" запази статута си на участник във Висшата лига и през следващата година след постигнатите две отборни победи над СКТМ „Панагюрище" с 4:1 и над „Родопи"- Момчилград отново с 4:1 гейма. Шампион на България стана „Комфорт" Варна, вицешампионки са „Стоянстрой" Пловдив, а трети е отборът на Русе.