Кола се вряза в пешеходци в Ню Йорк (обновена)
Секция: СВЯТ
18 Май 2017 19:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кола се вряза в пешеходци в Ню Йорк (обновена)

/КРОСС/ Ужасяващ инцидент стресна Ню Йорк, след като напомни няколко терористични атентати от последните месеци в Европа. Кола се вряза с висока скорост в пешеходци на "Тайм Скуеър", а вследствие на инцидента има един загинал, съобщава „Ню Йорк Таймс". 

Общо ранените са 22-ма. Четирима са в критично състояние. Още трима има със сериозни наранявания, а останалите 15 са с леки травми.

Властите твърдят, че няма данни за терористично нападение. Говорител на полицията обяви, че шофьорът изглеждал пиян или под въздействието на наркотици. Веднага след инцидента той е задържан, като се опитал и да избяга. 

Според свидетели обаче ударът е бил целенасочен и умишлен. Шофьорът се движел в насрещното платно, след което се качил на тротоара и започнал да гази пешеходци.

Малко след инцидента с официално изявление излезе кметът на Ню Йорк Бил де Блазио, като и той отхвърли възможността за тероризъм. Той обяви, че мъжът, който е бил зад волана на автомобила, е служил във флота на САЩ и има криминално минало

„Съгласно информацията, с която разполагаме до този момент, няма индикации, че това е акт на тероризъм", каза Де Блазио по време на пресконференция от мястото на инцидента.

Въпреки това, местните власти са разположили допълнителни сили на полицията от антитерористичните звена на ключови места в Ню Йорк, допълни кметът.

Името на извършителя е Ричард Рохас. Той е на 26 години.