Владимир Москов: Там където е местната власт, там са хората
Секция: ПОЛИТИКА
19 Май 2017 08:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Владимир Москов: Там където е местната власт, там са хората

/КРОСС/ Новият заместник председател на БСП Владимир Москов заяви, че е имало години, в които БСП е подценявала местната власт, но сега нещата се обръщат.

"След 1990 година имах възможност активно да участвам и наблюдавам нещата в БСП. Винаги е имало моменти на трусове, но смятам, че винаги е надделявало принципното и колективното решение. Тези решения са взети с голямо мнозинство. Няма нужда с е поддаваме на чувства. Всички, които критикуват това, което предлага председателя, са участници в националния съвет", каза Москов и отбеляза, че е имало години, в които БСП е подценявала местната власт.

"Имаше определени години, в които местната власт беше подценявана и използвана само когато има избори. Когато има избори, идваме на срещи искаме съдействието на кметовете. Само че в последните няколко години този процес се обърна. Като цяло смятам ,че в страната не достатъчно се използва капацитетът и възможностите на местната власт. Реално проблемите на хората са в градовете и селата, а там най-близката власт е местната. Сегашното ни ръководство и председателят на партията са усетили, че местната власт е разковничето, за да се подобрят някой от политиките в страната. Там където е местната власт, са хората", подчерта той.

По повод изказването на Валери Симеонов, Москов каза, че политиците имат отговорност и трябва да се пазят от подобни изказвания: "Това са действия, които не се приемат от обществеността, не се приемат и от европейската общност, от принципите на демокрацията. Редно е опозицията в такъв момент да реагира по-остро, за да няма по негативни последствия. В днешната ненормална политическа обстановка, всички тези изпускания са болезнени и за това трябва да се пазим, за да вървим към по-голяма градивност и успокоение на обществото. Сигурно в друго време нямаше да бъде опасно, но в днешните условия на противопоставяне всичко това се използва по един или друг начин и трябва да се предпазваме от подобни изказвания."