Фандъкова спря обществените поръчки за ремонти в центъра
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Май 2017 09:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Фандъкова спря обществените поръчки за ремонти в центъра

/КРОСС/ Ремонтът на столичната улица "Граф Игнатиев" се отлага, няма да се обновяват и площадите "Гарибалди", "Славейков", пространството пред "Св. Александър Невски" и парламента. Столичният кмет Йорданка Фандъкова е спряла две от обществени поръчки за ремонти в центъра на София, предава Оффнюз.

Двата търга са прекратени дни, преди да изтече срокът за кандидатстване, съответно на 26 и 29 май с мотив, че трябват промени в "технически характеристики на основни материали". Това става ясно от сайта на Столична община. Според документите пропускът е установен след запитване от страна на заинтересовани за изискванията към материал за настилка.

Първата поръчка бе на стойност 26,3 милиона лева, а втората - 24 милиона лева, финансирането се очакваше основно по оперативна програма "Региони и растеж" (2014-2020 г.). Ремонтът на "Графа" трябваше да започне през юни и да приключи до края на годината, преди страната ни да поеме председателството на Съвета на ЕС.

Според документите в сайта на общината пропускът е установен след запитване от страна на заинтересовани за изискванията към материал за настилка.