Ученици на екскурзия и учителката им върнаха изгубени 3000 лева в Златоград
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Май 2017 12:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ученици на екскурзия и учителката им върнаха изгубени 3000 лева в Златоград

/КРОСС/ По време на екскурзия група ученици от гр. Кърджали се разхождали в парка в центъра на китното градче Златоград на 18.05.2017 г. в следобедните часове на деня те случайно намират портфейл, съдържащ сумата от 3 000 лева, както и документи за самоличност, съобщава Областната дирекция на МВР в Смолян. Учителката - ръководител на групата, виждайки голямата сума пари, без колебание ги предава на органите на реда в град Златоград, като разказва за случката в парка.

След незабавните действия на полицаите, открили собственичката на портмонето - 23-годишна местна жителка, с две малки деца и съпруг на гурбет в чужбина. Извикали младата майка в Полицията и й върнали голямата парична сума, заедно с личните й документи.

В разказа си, тя споделила колко притеснена е била, след като разбрала, че изтеглените от нея пари от банката ги няма. Обяснила още, че те били преведени от съпруга й, който се грижел за материалното осигуряване на семейството си и за отглеждането на двете им деца. Благодарна от постъпката на екскурзиантите, тя си тръгнала доволна и впечатлена, че все още има добри и честни хора.

За неин голям късмет, портмонето е попаднало в благородните ръце на съвестни хора, проявили съобразителност и великодушие!

Учениците със сигурност има с какво да запомнят екскурзията в Златоград, за която ще разказват на близките си и ще си спомнят с гордост!