Цветан Недялков, Иван Лечев и Веселин Койчев - "Акустично трио 3000" с концерт на Sofia GuitArt Festival
Секция: КУЛТУРА
19 Май 2017 12:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Цветан Недялков, Иван Лечев и Веселин Койчев  - "Акустично трио 3000" с концерт на Sofia GuitArt Festival

/КРОСС/ "Акустично трио 3000" - Цветан Недялков, Иван Лечев и Веселин Койчев - трима големи български музиканти, китаристи на световно ниво, импровизатори от най-висока класа, легенди в родната поп, джаз и рок-история ще направят концерт във втория ден на Sofia GuitArt Fest, където ще представят част от парчетата, заложени в предстоящият им албум.

В България триото вече е запазена марка, билетите за концертите им свършват бързо. Истинските ценители на живата музика оценяват изпълнителското им майсторство, а то е постижение. А сцените в родината са тесни за възможностите на тримата. На международния пазар и размахът и силата им са по-големи. Престижът „български китаристи в листата на великите по света" също не е за подценяване. Факт е, че композитори и певци се отнасят с респект и уважение към уменията на Цецо, Иван и Веско - тримата топ китаристи в България.

Сцената събира тримата виртуози на случайна среща става в Пловдив. Естествено, събира ги страстта към китарата, любовта към музиката, професионализмът и всеотдайността в името на изкуството. Така се ражда "Акустично трио 3000". Скоро се появява дебютният албум „Йо Хо" - на името на създателя на формацията - Йохан Девлетян. През 2012 година албумът печели международната награда на независимия американски лейбъл "Indi acoustic" за най-добър инструментален албум на годината при тежка конкуренция, където са представени 600 албума от цял свят.

"Акустично трио 3000" се ражда случайно. Събират се инцидентно - поканени на концерт от Йохан Девлетян, който решава да събере музикалните вкусове на тримата китаристи. Цецо е китарист в Куку бенд. Иван Лечев - в група ФСБ и в момента е жури в култовото музикално предаване Гласът на България. Те са звезди и на телевизионния екран. Веско Койчев не е пред прожекторите, но биографията му на музикант не отстъпва на колегите. Той е един от легендарната група „Бели, Зелени, Червени" и създател на първата група, която смесва фолклор и джаз у нас "Джаз линия".

В момента тримата китаристи подготвят нов албум, част от който ще представят в рамките на Sofia GuitArt Fest.

Концертът им ще бъде на 30 май, в София Лайф Клуб от 20:00 ч.

Билетите са на цена от 20 лева, в мрежата на Евентим и 25 лева на място.