Започва кампанията „Пътувай и чети“
Секция: КУЛТУРА
19 Май 2017 13:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва кампанията „Пътувай и чети“

/КРОСС/ На 24 май 2017 г. Център за градска мобилност заедно със Столична община и Столична библиотека стартират кампанията „Пътувай и чети". Кампанията е създадена с цел да подкрепи четенето на книга по време на пътуване в градския транспорт. Идеята е това занимание да добие още по-голяма популярност и да направи скучното градско пътуване полезно и приятно.

За тази цел на няколко централни места в столицата ще бъдат разположени открити пунктове, в които всички любители на четенето ще могат да разменят книги.

Пунктовете ще бъдат позиционирани в близост до спирки на градския транспорт на пл. „Славейков", пл. „Гарибалди" и на изхода на метрото при Ректората на СУ (от страната на парка). На посочените места всеки посетител ще може да получи от Столична библиотека не само книга, а и безплатна читателска карта. Пунктовете ще бъдат отворени от 11.00 до 17.00 ч. от 24 май до 2 юни включително.

Част от инициативата е и специален ретро трамвай - библиотека, който ще се движи по маршрута от пл. „Възраждане" до пл. „Журналист". Той ще изпълнява ролята на подвижна читалня и място за размяна на книги. На място ще има и библиотекар, от който пътуващите ще могат да получат също безплатна читателска карта за Столичната библиотека.

Всички желаещи ще могат да се насладят на градското пътуване с книга в ръка на датите: 24, 25 и 26-ти май, както и на 1, 2, 3-ти юни от 11:00ч. До 15:00ч.
На 1 юни, при хубаво време любопитните малчугани могат да разгледат и се запознаят с „паяка" и да научат полезни неща за правилата на движение и паркиране. Машината ще ги очаква на паркинга срещу градинката на пл. „Батемберг" от 18.00 до 19.00 часа.