Членството на Турция в ЕС най-нежелано от Германия
Секция: СВЯТ
19 Май 2017 15:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Членството на Турция в ЕС най-нежелано от Германия

/КРОСС/ Опозицията Турция да се присъедини към Европейския съюз е висока в цяла Европа, но най-вече в Германия. Това показва проучване, публикувано в германския в. "Билд".

Проучването, проведено за дясноцентристката Европейска народна партия (ЕНП), установява, че 77 процента от анкетираните не искат Турция да се присъедини към Общността.

Съпротивата е най-висока в Германия, като цели 86 на сто от участвалите в проучването са се обявили срещу членството на Турция, следвана от Холандия с 84 процента. Най-ниска съпротива е регистрирана в Испания, където 60 на сто от участвалите в допитването са изтъкнали, че няма да подкрепят кандидатурата на Турция за членство в ЕС.

Манфред Вебер, лидер на групата на ЕНП в Европейския парламент, е заявил пред "Билд", че "европейците очакват политиците да вземат решение относно преговорите за присъединяване с Турция. След всичко, което се случи, не можем да продължим". В проучването са взели участие 1000 граждани в Германия, Франция, Ирландия, Италия, Холандия, Полша, Румъния, Швеция и Испания.