Причината за взрива в "Стомана" - вода е попаднала в метала
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Май 2017 17:11
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Причината за взрива в "Стомана" - вода е попаднала в метала

/КРОСС/ Досъдебно производство за причиняване на тежка телесна повреда по непредпазливост е образувано във връзка с инцидента в "Стомана Индъстри" в Перник. Това информира на брифинг говорителят на Главния прокурор Румяна Арнаудова.

Припомняме двама души пострадаха тежко при инцидент в стоманодобивния цех. Единият от работниците е със 75% изгаряния по тялото. Той продължава да е в трайно тежко състояние, с опасност за живота. Другият пострадал също е настанен в "Пирогов" с 25% изгаряния.

Досъдебното производство е образувано от Окръжна прокуратура Перник за немарливост при спазване на правилата за безопасност.

Арнаудова заяви, че на 18-ти май около 20.00 часа следователи са извършили оглед на мястото на инцидента. Иззели са веществени доказателства - остатъци от дрехите на обгорелите мъже, както и части от машината, която се е взривила.

Предполага се, че взривът е резултат от попадане на вода в метала.

Предстои втори оглед в присъствието на вещи лица и назначаване на техническа експертиза. От предприятието са изискани трудовите досиета на работниците, както и книгите за инструктаж и безопасност при работа.

"На този етап разследването не може да каже кой е виновен", посочи Арнаудова.