Облачно и дъждовно време ни чака днес
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Май 2017 08:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Облачно и дъждовно време ни чака днес

/КРОСС/ Днес в сутрешните часове от север-североизток облачността бързо ще намалее, но по-късно през деня отново ще се увеличи. На отделни места ще превали, по-съществено в югозападните и планинските райони, като там е възможно да прегърми. Ще духа до умерен, в източната половина от страната временно силен север-североизточен вятър.

Максималните температури ще са предимно между 19° и 24°, в София около 19°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца, през деня слабо ще се повиши.

Над Черноморието облачността от север ще намалее, но около и след обяд отново временно ще се увеличи. На много места ще превали дъжд. Вятърът от североизток ще се усили, но вечерта значително ще отслабне. Максимални температури на въздуха: 16°-19°. Температурата на морската вода е 17-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините също ще има валежи, но през деня ще спират, а облачността ще се разкъсва. Ще духа умерен до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 14°, на 2000 метра - около 7°.