Бразилският президент също беше забъркан в корупционния скандал, но няма да подава оставка
Секция: СВЯТ
21 Май 2017 09:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бразилският президент също беше забъркан в корупционния скандал, но няма да подава оставка

/КРОСС/ И президентът Мишел Темер попадна в поредния огромен корупционен скандал, който се разрази в Бразилия. Аудиозапис уличи, че Темер също е замесен, заради което той е разследван. Президентът обаче се усъмни в достоверността на записа, заради което е категоричен, че няма никакво намерение да подава оставка.

Бразилският държавен глава заяви, че ще поиска от Върховния съд да направи експертен анализ на автентичността му и да спре образуваното срещу него разследване в корупция, като допълни, че няма да подаде оставка.

„Изслушах повече от 50 варианта на този запис. Целта му е да опетни не само моралната репутация на президента, но и да обезсили нашата страна. Но с пълна увереност твърдя, че Бразилия няма да бъде извадена от строя. Ще остана начело на държавата", обяви Темер.

Аудиозаписът го уличава, че е дал съгласието си да бъде подкупен бившият председател на парламента Едуардо Куня, сега излежаващ 15-годишна присъда за корупция. Мишел Темер заяви, че Жоесли Батиста - един от собствениците на бразилската компания за производство на говеждо месо JBS, е изфабрикувал записа, защото бил сърдит на мерките за строги икономии на правителството и за ограничаването на щедрото публично финансиране на частни компании, което правели неговите предшественици.

JBS се превърна в най-големия производител на месо в света по времето на Дилма Русеф и Луис Инасио Лула да Силва, благодарение основно на нисколихвени заеми от националната банка за развитие.