Крупни телефонни измами в Разградско
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Май 2017 14:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Крупни телефонни измами в Разградско

/КРОСС/ Две крупни телефонни измами са извършени в Разградско през последните дни, при едната извършителите са задържани.

Служители на РУ-Исперих са разкрили за часове телефонна измама, съобщават от пресцентъра на ОДМВР-Разград.

На 19 май около 18.15 ч. в Районното управление е получен сигнал от 86-годишна жена, че около 13.00 ч. същия ден неизвестно лице ѝ се е обадило по телефона, представило се като служител на МВР Петър Петров и обяснило, че трябва да предаде наличните си пари и златни накити във връзка с провеждаща се акция по залавяне на измамници.

Възрастната жена поставила сумата от 10 000 лева в найлонова торбичка и я закачила на входната врата. Малко след това пред дома ѝ спрял тъмен на цвят лек автомобил, от който слязъл мъж и взел торбичката.

В резултат на предприетите незабавни и целенасочени оперативно-издирвателни действия е установено, че извършители на деянието са двама млади мъже - на 18 и 22 години, жители на селата Брестовене и Острово. Двамата са задържани за срок от 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство.

Жертва на телефонна измама в станала и 79-годишна жена от Разград. Отново на 19 май тя била въведена в заблуждение, че помага в полицейска акция по залавяне на измамници и хвърлила през терасата на улицата найлонов плик с 9000 евро, 200 долара и 11 500 лв.

По случая се води разследване.