„Уефалона“ (Хасково) спечели регионалната Фен Купа 2017 за Смолян, Кърджали и Хасково
Секция: СПОРТ
21 Май 2017 14:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Уефалона“ (Хасково) спечели регионалната Фен Купа 2017 за Смолян, Кърджали и Хасково

/КРОСС/ Хасковският тим „Уефалона" стана шампион в регионалния полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017 за областите Смолян, Кърджали Хасково. Титлата „регионален шампион" осигурява на отбора място в националните финали на турнира, които ще се проведат в Стара Загора, в края на септември. Там момчетата от „Уефалона" ще се изправят срещу останалите 9 най-добри отбора от приятели в България и ще продължат борбата за голямата награда в 15-тото издание на Фен Купа - посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

Финалното дерби от битката за хасковската Фен Купа 2017 заслужи овациите на всички присъстващи. Опонент на шампионите беше тимът на „Кво да ви кажа" (Димитровград). И двата гола в срещата паднаха през първото полувреме. „Уефалона" откри резултата с гол на Емил Ангелов. Няколко минути по-късно, в отчаян опит да опази вратата, един от защитниците на „Кво да ви кажа" пипна топката с ръка. Емил Ангелов застана на бялата точка при последвалата дузпа и се разписа отново за крайното 2:0.

На трето място в регионалния полуфинал останаха момчетата от „ФК Бригада 2010" (Димитровград), които се наложиха чрез дузпи над четвъртите в класирането „Гръм в рая" (Свиленград). С индивидуални награди бяха отличени „Най-добрият вратар" - Иван Гочев от „Кво да ви кажа", „Най-атрактивният състезател" - Емил Ангелов от „Уефалона" и „Най-спортсменският отбор" - „ФК Марица" (Свиленград).

Много награди получиха и посетителите на терен, благодарение на партньорите на Фен Купа 2017 - Hyundai, Joma и Telenor. Hyundai зарадва гостите с новата забавна активация джийтбол. Най-добрите играчи получиха оригинални фланелки с логото на единствения в България рали шампионат Hyundai Racing Trophy. Автомобилната компания дава също  възможност на фенове да се докоснат до магията на скоростния рали спорт, като се включат в томбола за спечелване на професионален курс за начинаещи рали пилоти в края на септември. Обучението ще бъде организирано от световно признати състезатели, които са треньори на младите пилоти в Hyundai Racing Trophy. Широка усмивка грейна и на лицето на Стилиян Димитров от Хасково, който беше изтеглен в томбола за оригинална фланелка на националния отбор на България.

Следващата спирка от програмата на Фен Купа 2017 е на 27 и 28 май в Русе. Там ще се проведат регионалните полуфинали за тимовете от Силистра, Разград, Търговище и града домакин. Снимки и още актуална информация за най-големия и вълнуващ футболен турнир за любители в България можете да намерите на www.facebook.com/kamenitzafancup и на официалната страница на турнира http://fancup.kamenitza.bg.