Слагат камери на полицаите по границата
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Май 2017 08:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слагат камери на полицаите по границата

/КРОСС/ МВР обяви обществена поръчка за доставка на възглавници, дюшеци, одеяла и спални комплекти за центровете за временно настаняване в София и Любимец, предаде БГНЕС. Стойността на поръчката е малко над четвърт милион лева с ДДС, предава Дарик.

Средствата са осигурени от фонд "Убежище, миграция и интеграция" на Европейския съюз. От заданието става ясно, че ще бъдат купени 3900 възглавници, 2280 дюшеци, 3000 одеяла и 2790 спални комплекта.

Отново с евросредства за подкрепа на усилията на България за справяне с миграционния натиск на външните граници на ЕС ще бъдат купени и камери, които граничните полицаи ще поставят на униформите си по време на патрул. Става въпрос за 300 камери, като стойността на една от тях е 1500 лв., с ДДС.

Устройствата трябва да разполагат с вградена памет за съхранение на данни - не по-малко от 32 гигабайта и да осигурява продължителност на записа - не по-малко от 12 часа. Камерите трябва да имат вграден микрофон и GPS.
До септември България трябва да усвои 160 млн. евро, които бяха договорени преди година като помощ за справяне с миграционния натиск. Към началото на месец май - размерът на усвоените средства е едва 1,37%.