Евроспорт: Фенове от цяла Европа ще могат да тренират с професионалисти
Секция: СПОРТ
22 Май 2017 14:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евроспорт: Фенове от цяла Европа ще могат да тренират с професионалисти

/КРОСС/ Евроспорт, безспорният Дом за колоезденето в Европа, стартира нова серия от велосипедни състезания, които дават възможност на феновете да изразят своята страст към колоезденето и да спечелят уникални награди.

Сериите „Дом на колоезденето" започват на 1 юни 2017 г. и ще се състоят от три отделни едномесечни предизвикателства за велосипедисти от различно ниво и с различен опит. Участниците ще имат възможност да спечелят награди, които включват тренировка с професионалния отбор на Трек-Сегафредо и ВИП място в сервизната кола на отбора по време на Обиколката на Испания.

Инициативата на Евроспорт се осъществява в партньорство със Strava - социалната мрежа за спортисти, благодарение на която ще се осъществяват записванията и класиранията на резултатите на участниците по време на всяко предизвикателство. Страницата Eurosport Club ще предоставя последните новини от света на колоезденето, видеоклипове и ексклузивни експертни мнения.

Трите предизвикателства, в които могат да се включат любителите на колоезденето, са:

Юни 2017 г. - предизвикателство „Десетият колоездач", в партньорство със CA Technologies

Евроспорт предизвиква запалените колоездачи да разберат имат ли нужните качества да се превърнат в десетия колоездач в професионален отбор. Направете единичен пробег от минимум 100 километра без почивка в рамките на месец юни, за да имате шанс да спечелите уикенд в тренировъчния лагер на Трек-Сегафредо - възможност, която се отдава веднъж в живота.

Юли 2017 - Предизвикателство по катерене

Евроспорт тества уменията на колоездачите по катерене, като им дава общо четири седмици, за да изкачат обща височина от 5 500 м. Наградата за тримата най-добри е място в колоездачния маратон на Йотцтал в Австрия, едно от най-престижните и най-предизвикателни състезания в Тирол.

Август 2017 г. - Международно предизвикателство

Предизвикателство за велосипедистите без значение от нивото им, дори начинаещи колоездачи имат възможност да спечелят безценна награда. Евроспорт търси коя нация е карала най-много средно през август, като за крайния резултат ще се вземе предвид броя на участниците и населението в съответната държава. Просто изминете поне 30 км. с велосипеда си и те ще бъдат записани на сметката на вашата държава. Ако тя спечели международното предизвикателство, може да спечелите ВИП място в сервизна кола по време на Обиколката на Испания.

За да се включат в предизвикателството, участниците трябва да свалят безплатното приложение Strava или да се регистрират в социалната мрежа и да се свържат с http://strava.com/eurosport. Победителите за всяко от предизвикателствата ще бъдат избрани с жребий от всички състезатели, покрили успешно критериите.

„Ние създадохме сериите „Дом на колоезденето" за милионите фенове, които следят нашите канали. С трите предизвикателства им предоставяме възможност да изживеят и споделят своята страст към велосипедите. Тази инициатива е още един пример за нашата ангажираност с колоезденето и аз се радвам, че можем да възнаградим някои от най-запалените фенове на спорта за техните усилия", коментира изпълнителният директор на Евроспорт Питър Хътън.

Победителят в етап от „Тур дьо Франс" и водещ анализатор по колоездене на Евроспорт Хуан Антонио Флеча казва: „Най-впечатляващото на сериите „Дом на колоезденето" е, че трите отделни предизвикателства са подходящи за велосипедисти от различно ниво. „Десетият колоездач" и катеренето определено не са за по-неподготвените, но международното състезание дава възможност дори на начинаещите да спечелят наистина невероятна награда. Имах късмета да се състезавам с някои велики отбори на най-престижните колоездачни обиколки и знам, че всеки велосипеден фен, който печели тези награди, ще се радва на наистина незабравимо преживяване. Призовавам хората да се включат и желая на всички късмет."

Тази година Евроспорт радва запалените фенове на велосипедния спорт с над 200 дни живо излъчване и 2300 часа покритие на състезания. Ненадминатото велосъдържание на Евроспорт отново обхваща трите големи колоездачни тура, с ексклузивно и разширено покритие на „Джиро д`Италия", както и 25 събития от световния тур, включително и петте еднодневни пролетни класики.

Повече информация за сериите „Дом на колоезденето", включително инструкции как да се включите, пълен списък с награди, правилата и условията на предизвикателството, можете да откриете на www.strava.com/eurosport.