WIZZ AIR започва полети от София до летище Франкфурт
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Май 2017 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
WIZZ AIR започва полети от София до летище Франкфурт

/КРОСС/ Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, и водещ превозвач в България, днес откри нова линия от базата си в София. Най-новите полети на WIZZ ще свързват всеки ден българската столица с летище Франкфурт. Местата са вече в продажба и могат да бъдат резервирани на wizzair.com, на цени само от 48.99 лева*.

Летище Франкфурт е основно международно летище, разположено в петия по големина град на Германия и един от водещите финансови центрове в света. С над 60 милиона пътници, летище Франкфурт е едно от летищата с най-голям пътнически трафик в Германия и 4то по натовареност в Европа.

През 2016 Wizz Air е превозила над 1.7 милиона пътници по нискотарифните си линии от България, подпомагайки повече от 1300** местни работни места в асоциираните индустрии. Сега WIZZ има седем самолета, базирани в София и през юли ще разположи един Airbus A320 във Варна. Установявайки оперативна база на летище Варна, WIZZ ще създаде 36 работни места и така броят на ориентираните към клиента служители на компанията в България надхвърля 300.

Сега WIZZ предлага 44 маршрута от три български летища: София, Варна и Бургас.

 

WIZZ AIR ПОЛЕТИ ОТ СОФИЯ ДО ФРАНКФУРТ:

Дестинация      Дни             Начална дата      Цени от*
Франкфурт      всеки ден     22 май                48.99 BGN


Габор Васархели, мениджър корпоративни комуникации в Wizz Air, каза: "Радваме се да започнем още една нискотарифна линия от нашата постоянно растяща база в София до Летище Франкфурт. Свързвайки столицата на България с най-голямото летище в Германия и главен международен хъб сме сигурни, че този ежедневен полет ще бъде популярен и за бизнес пътниците, и за туристите. Местата по най-новия ни маршрут са достъпни само от 19.90* Евро на wizzair.com, което заедно с нашето отлично обслужване на борда, осигурява изключително преживяване на WIZZ клиентите. Нашият приятелски български екипаж очаква с нетърпение да посрещне всички пътници от Франкфурт с усмивка на борда на един от новите ни самолети Airbus A321."


* в една посока, с включени данъци и задължителни такси
** ACI изчислява 750 работни места на 1 милион превозени пътници годишно