Излезе първото класиране за летни студентски стажове в държавната администрация
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Май 2017 20:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Излезе първото класиране за летни студентски стажове в държавната администрация

/КРОСС/ Първото класиране в Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация беше публикувано днес, съобщават от Министерски съвет.

По програмата са обявени над 1200 стажа в 44 професионални направления. Програмата предоставя възможности за провеждане на пълноценни стажове за талантливи български студенти в структурите на държавната администрация на всички нива и в цялата страна.

Стажантската програма е с фокус върху придобиването на практически опит, нови професионални умения и запознаване с държавната администрация.

В първото класиране могат да потвърдят стажа си само кандидатите, класирани на първо място. Потвърждението се извършва онлайн чрез личния профил на студента в портала http://staj.government.bg/. Кандидат, който е класиран за повече от един стаж на първо място, следва да избере и потвърди кой стаж желае да проведе. Студент, който е класиран на първо място, но не потвърди стажа си до 4 юни 2017 г, 23,59 ч., отпада автоматично и на негово място се класира следващият по ред кандидат.

Второто класиране по програмата ще бъде обявено на 8 юни 2017 г.

Продължителността на стажовете е от 10 до 45 работни дни, а периодът за провеждане е в месеците юли, август и септември.

До момента по програмата стаж са провели над 2500 студента в цялата страна.