Предстоящи събития днес
Секция: Предстоящи събития
23 Май 2017 07:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития днес

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ангел Д., Деян С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Ралица Л., Росен Ч. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Христо Х., Красимир Х. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 16-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Милан Ц., Полина Д. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 4-ти състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото, образувано по молба на Петър М. за изменение на мярката му за неотклонение.

***
София.
От 10.00 часа в салона на Учебен драматичен театър НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов", ще се състои официалната церемония по дипломирането на „Випуск 2017".

***
София.
От 10.00 часа в Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени предложения за наукометрични критерии в областта на обществените и хуманитарните науки.

***
София.
От 10.30 часа в зала „Триадица" на Гранд хотел София ще се проведе заключителна конференция по проект „Мониторинг и информационна система за Черно море".

***
София.
От 11.00 часа в централното фоайе на НДК ще бъде открито тазгодишното издание на Пролетния панаир на книгата.

***
София.
От 11.00 часа в Големия салон на Българската академия на науките ще се проведе тържествено събрание по случай 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. На събитието ще присъства председателя на Народното събрание Димитър Главчев. В Централното фоайе на БАН ще бъде представена и изложба „Книжовно-документалното наследство на Централна библиотека на БАН".

***
София.
От 11.00 часа 1-ви състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Иван С., Янко К. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 12.00 часа заместник-кметът на София по направление транспорт и транспортна инфраструктура Евгени Крусев ще провери ремонта на тротоара на ул. „Цар Петър". Събитието ще се проведе на ул. „Цар Петър" в участъка между ул. „Шандьор Петьофи" и бул. „Ген Скобелев".

***
София.
От 13.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Александър В., Георги С. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава по делото срещу Николай П. и Виктор И., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

***
София.
От 14.00 часа в зала 702 в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще се отворят ценовите оферти на участниците в обществената поръчка за строителството на обхода на Ахелой - път І-9 Слънчев бряг - Бургас.

***
София.
От 16.00 часа Националният литературен музей и филмотечно кино „Одеон" организират безплатна прожекция на филма „Ян Бибиян" по творбата на Елин Пелин. На прожекцията е поканен синът на писателя - Боян Иванов, който да се срещне с малките зрители, а екипът на музея ще разкаже за предстоящото обновяване на експозицията в дома на твореца в село Байлово по случай 140 години от рождението му.

***
София.
От 16.30 часа в Столична библиотека, зала „София" ще се открие изложба живопис „Просвета" на студентите от специалност „Плакат и визуална комуникация" от Националната художествена академия, посветена на 24 май - ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

***
София
От 17.00 часа в кино „Люмиер Лидл" ще бъдат показани 20 филма на дипломанти и на ученици от Майсторския клас на проф. Георги Дюлгеров - Нов български университет.

***
София.
От 18.00 часа в ресторант „Лаура" на Националния дворец на културата по инициатива на Калоян Паргов, Софийският градски съвет на БСП организира традиционната среща - разговор на чаша вино с дейци на културата, науката, образованието, медиите и читалищното дело.

***
София.
От 18.00 часа Стефан Марков, общински съветник от ДБГ от Реформаторския блок в Столичния общински съвет ще се срещне с жителите на район „Витоша" в сградата на районната администрация.

***
София.
От 18.00 часа в Литературен клуб „Перото" ще бъде представена книгата „Ножчето на професора" от Тадеуш Ружевич.
***
София.
От 18.00 часа в Музея за християнско изкуство в криптата на храм-паметника „Св. Александър Невски" ще бъде представена изложбата на Румен Манов „Небесни закрилници на дома".

***
София.
От 18.00 часа в конферентната зла на Богословския факултет на СУ „Св. Климент Охридски" ще се проведе среща с проф. д-р Едуард (Ед) Гафни, професор по право в Университета Валпараисо (Индиана, САЩ).

***
София.
От 18.30 часа в зала „Проф. Асен Златаров" (ул. „Г. С. Раковски" 108) официално ще бъде представено новото Гражданско сдружение „Мрежа за инициативи и решения" (МИР) в София.

***
София.
От 19.00 часа в Сити Марк Арт Център журналистът Кин Стоянов ще връчи за първи път отличието за епиграма „Крилатия козел". Наградата е в памет на големия български сатирик Радой Ралин.

***
София.
От 19.00 часа с концерт на Елена Башкирова в зала „България" ще бъде открито 48-мо издание на Музикалния фестивал "Софийски музикални седмици".

***
Благоевград.
От 18.30 часа от Съдебната палата в града до зала „Пейо Яворов" ще тръгне почетно шествие на знамената. Ор 19.00 часа кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов ще връчи приза „Училище на година 2017" в зала „Пейо Яворов".

***
Благоевград.
От 21.00 часа в зала „22 септември" кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов ще даде прием за дейците на културата, образованието и науката.

***
Бойчиновци.
От 13.00 до 15.00 часа народните представители от ГЕРБ Дилян Димитров и Ирена Димова организират приемна за граждани в общината.

***
Бургас.
От 10.00 часа в атриума на Бургаския свободен университет ще се състои тържествената церемония за връчване дипломите на Випуск 2017.

***
Бургас.
От 10.00 часа в офиса на БЧК-Бургас в к-с „Възраждане" 5 училища от град Бургас
ще получат дарение от Областната организация на БЧК-Бургас.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще бъде представен новият брой на сп. „Море".

***
Варна.
От 10.00 часа в двора на ОУ „Добри Чинтулов" във Варна децата - доброволци в Детските полицейски управления на Варна и техните помощници и учители ще вземат участие в заключителното състезание на инициативата.

***
Варна.
От 11.00 часа в Първа аудитория в Ректората на Медицински университет - Варна ще се проведе тържествена церемония по случай връчване на Почетен знак със синя лента на Медицински университет - Варна.

***
Варна.
От 14.00 до 16.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Мартин Байчев ще проведе приемен ден за граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" №1.

***
Варна.
От 18.00 часа пред площад "Независимост" инициатива "Правосъдие за Всеки" организира граждански марш за европейско правосъдие и във Варна.

***
Варна.
От 19.00 часа в Социалната чайна на ул. „Преслав" № 53 ще бъде дадено началото на благотворителната изложба „Време за добро!", част от Седмицата на благотворителността със същото мото. В изложбата присъстват фотографии на дарители от цялата страна.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Бюрото по труда.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в Аулата на Ректората на Великотърновския университет ще се проведе среща - разговор с писателя и почетен гражданин на Велико Търново акад. Антон Дончев.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция във връзка с организацията, програмата и участниците във Фестивала на балканската скара „Велико Търново мези".

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се състои абсолвентски концерт на Деян Цонев - студент от класа на доц.д-р Бинка Караиванова при ВТУ „Св.св.Кирил и Методий".

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов" ще се състои тържествена церемония за връчване на награда „Култура 2017" и награда „Св.Патриарх Евтимий".

***
Велико Търново./ с. Дебелец.
От 19.00 часа в Читалище „Съгласие" ще бъдат отбелязани 130 години от основаването на читалището.

***
Видин.
От 09.00 часа в заседателната зала в сградата на община Видин кметът Огнян Ценков и Вера Петканчин - директор „Оперативни дейности" на Джуниър Ачийвмънт България ще подишат Споразумение за осъществяване на дългосрочно и ефективно сътрудничество в процеса на обучение на младежите по предприемачество, изграждане на модел за публично-частно партньорство и създаване на възможности за осъществяване на съвместни инициативи и проекти.

***
Видин.
От 10.00 часа в двора на ГПЧЕ „Йордан Радичков" ще се проведе церемония по тържественото връчване на наградите на изявени учители и ученици по повод 24 май- Деня на славянската писменост и култура.

***
Видин.
От 10.00 часа в Конферентния център на Областна администрация Видин ще стартира инициативата „Световно кафене".

***
Враца.
От 10.00 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се извърши отваряне на оферти за обществена поръчка с предмет: „Изпълнение на Инженеринг (проектиране, изпълнение на СМР и осъществяване на авторски надзор), във връзка с реализацията на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради на територията на община Враца".

***
Враца.
От 13.30 часа в Заседателната зала на Община Враца ще се състои церемонията по връчване на грамоти и награди на номинираните ученици за най-добър ученик на 2016/2017 г.

***
Добрич.
От 16.30 часа в Огледална зала „Нели Божкова" Частна профилирана гимназия по туризъм и предприемачество „Райко Цончев" ще изпрати абитуриенти.

***
Добрич.
От 18.00 часа в зала „Добрич" Основно училище „Хан Аспарух" ще чества 25 години от създаването си.

***
Кюстендил.
От 18.00 часа в читалище „Братство" ще се състои празничен концерт по повод Деня на славянската писменост, българската просвета и култура.

***
Пловдив.
От 14.00/ 18.00 часа в Дома на културата „Борис Христов" ще се състои церемонията по връчването на Наградите „Пловдив".

***
Свищов.
От 15.30 часа в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856" ще се проведе среща на културни и просветни дейци по случай Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост. Ще бъдат връчени и годишните награди.

***
Сливен.
От 10.00 часа в в зала „Май" на Община Сливен ще бъде открита Панорама на образованието - 2017.

***
Сливен.
От 11.00 часа в залата на Областна администрация Сливен омбудсманът Мая Манолова ще свика работна среща, на която да се набележат мерки за извеждане на децата от интерната в с. Драгоданово и останалите пет социално-педагогическите интернати /СПИ/ и възпитателни училища - интернати /ВУИ/ у нас.

***
Сливен.
От 18.00 часа в зала „Сливен", ще се състои тържествена вечер за връчване наградата „Аргира Жечкова" и на почетни отличия и грамоти на дейци на образованието и културата от Община Сливен в чест на празника на българската просвета и култура.

***
Сливен.
От 20.00 часа на открита сцена на площад „Хаджи Димитър", ще се състои концерт на дует „Ритон".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в Регионалния исторически музей - Лапидариум ще се проведе тържествена церемония за връчване на наградите „ Стара Загора" и „Млада Загора" за 2017 година.

***
Съединение.
От 11.00 часа с тържествен водосвет ще бъде открита преустроената противопожарна служба в град Съединение.

***
Чирпан.
От 10.00 до 12.00 часа народният представите от ПП ГЕРБ Емил Христов организира приемен ден в офиса на партията на ул. „П.К. Яворов" № 7.