На 24 май започва кампанията "Пътувай и чети"
Секция: КУЛТУРА
23 Май 2017 16:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
На 24 май започва кампанията "Пътувай и чети"

/КРОСС/ От утре, 24 май 2017 г., Център за градска мобилност заедно със Столична община и Столична библиотека слагат началото на кампанията „Пътувай и чети". Тя се провежда с цел: да насърчи четенето на книга по време на пътуване в градския транспорт. Идеята е заниманието да добие още по-голяма популярност и да направи скучното градско пътуване по-приятно.

Организаторите са планирали кампанията да е продължителна и да се активизира при всеки удобен повод, свързан с дати и събития, които имат отношение към образованието, историята, културата.

Утре на централни места в столицата ще бъдат разположени открити пунктове, в които всички любители на четенето ще могат да разменят книги. Пунктовете ще бъдат позиционирани в близост до спирки на градския транспорт на пл. „Славейков", пл. „Гарибалди" и на изхода на метрото при Ректората на СУ (от страната на парка). На посочените места всеки посетител ще може да получи (ако желае) от Столична библиотека не само книга, а и безплатна читателска карта. Пунктовете ще бъдат отворени от 11.00 до 17.00 ч. от 24 май до 2 юни включително. В празничния ден утре и на 1 юни, на пункта пред Столична библиотека, почитателите на български автори и „ловците на автографи" могат да се срещнат с някои известни български автори сред които: Теодора Димова, Марин Бодаков, Бойко Ламбовски, Петър Чухов, Анжела Димчева и други автори.

Атрактивният ретро-трамвай ще се превърне през следващите дни в читалня и библиотека. Той ще тръгва на всеки кръгъл час от 11.00 до 15.00 ч. по маршрута от пл. „Възраждане" до пл. „Журналист". Подвижната ретро-читалня и място за размяна на книги разполага с библиотекар, от който пътуващите ще могат да получат безплатна читателска карта за Столичната библиотека.

Всички желаещи ще могат да се насладят на градското пътуване с книга в ръка на датите: 24, 25 и 26-ти май, както и на 1, 2, 3-ти юни от 11:00ч. До 15:00ч.