Ген. Червенков: В борбата срещу тероризма трябва се включат и обществата, не само службите
Секция: БЪЛГАРИЯ
23 Май 2017 21:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ген. Червенков: В борбата срещу тероризма трябва се включат и обществата, не само службите

/КРОСС/ "Не се прави нищо за ликвидиране на причината за терористичните атаки, а се „тича" след последствията". Това каза за Радио „Фокус" ген. Чавдар Червенков, бивш ръководител на Военното разузнаване и министър на вътрешните работи в служебното правителство на Ренета Инджова.

Ген. Червенков добави, че това не е борба с исляма, а борба с едно проявление на хора, принадлежащи на тази религия, но далечни от нейната философия.

„Докато не се създаде един фронт, който да загърби дребни или по-дребни политически различия, личните сметки между Изтока и Запада, имам предвид Русия и западните държави, и не се ли развали онова „гнездо" в Близкия изток, няма как да се противодейства. Това трябва да бъде първата крачка. Паралелно с това всички правителства трябва много сериозно да се замислят какво става в собствените им страни, защо граждани на техните страни извършват терористични действия", обясни ген. Червенков.

Той отбеляза, че в борбата срещу тероризма трябва се включат и обществата, не само службите за сигурност, защото последствията ще стават все по-сериозни и ще имат и финансови измерения.