Комисар Маринов: България не е остров на спокойствието
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Май 2017 09:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Комисар Маринов: България не е остров на спокойствието

/КРОСС/ "След терористичния акт в Бургас средата за сигурност у нас е променена. Той показа, че България не е остров на спокойствието. Могат да се вземат всички необходими мерки, но и във Великобритания, където всичко е на по-високо технологично ниво, такива неща се случват." Това заяви пред Нова телевизия главният секретар на МВР комисар Младен Маринов.

Той уточни, че в момента българските служби са сигурност са с код "жълто" и са в постоянна готовност за действие.

"Към момента нивото на заплаха за България остава най-ниското - трета степен. Въведен е код "Жълто", което означава постоянна готовност за действие. Засилено е полицейското присъствие, повишена е бдителността и е повишен контролът по транспортната инфраструктура - на гари, автогари, в метрото", отбеляза Маринов.

"Целта на тероризма е да всее страх и да наруши ритъма на нормалния живот. По отношение на мерките смятам, че специално при масови мероприятия у нас се взимат мерки на високо ниво", допълни главният секретар на МВР.

"Има лица, които са представлявали интерес по различни линии и ние сме изпълнявали ангажимент към партньорските служби. Както и те към нас". Така комисар Маринов отговори на въпрос дали са били разкрити потенциални терористи у нас.

Запитан дали е вярно, че в специализирания отряд за борба с тероризма работят едва няколко души, Маринов отговори: "Не мога да коментирам това. Те може да са сто, може и да са двеста души".