Столтенберг: НАТО е длъжна да се включи в коалицията срещу "Ислямска държава"
Секция: СВЯТ
24 Май 2017 15:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Столтенберг: НАТО е длъжна да се включи в коалицията срещу "Ислямска държава"

НАТО е готова да се включи в коалицията водена от САЩ срещу „Ислямска държава" в Сирия. Това обяви лично генералният секретар на организация Йенс Столтенберг на пресконференция

Предстои среща на високо ниво на НАТО в Брюксел, в която ще участва и президентът на САЩ Доналд Тръмп. Столтенберг обяви, че присъединяването към коалицията ще е една от точките от дневния ред в разговорите му с Тръмп.

„НАТО е длъжна да стане член на коалицията", обяви Столтенберг, цитиран от ТАСС.

А поводът за решението е поредният терористичен акт в Манчестър.

„Очаквам от съюзниците в НАТО да излязат и да се разберат, че трябва да вършим повече за борбата срещу тероризма и то не само заради атаката, на която станахме свидетели в Манчестър", заяви Столтенберг.

„Мнозина съюзници биха желали да видят НАТО като пълноправен член на коалицията, бореща се срещу „Ислямска държава. На първо място това ще изпрати силно послание на единство, особено в светлината на нападението в Манчестър", допълни ген.секретар на НАТО.

Столтенберг обаче не обяви как точно Алианса ще се включи в коалицията, тъй като беше категоричен, че не се „обсъжда възможността за участие в бойни операции".