Предстоящо на 25 май
Секция: Предстоящи събития
25 Май 2017 07:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящо на 25 май

/КРОСС/ ***
София.
От 10.00 часа в Министерски съвет ще се проведе редовното правителствено заседание.

***
София.
От 14.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание.

***
София.
От 9.30 часа в София тех парк, сграда „Джон Атанасов", кметът на София Йорданка Фандъкова ще участва в откриването на събитието за дигитална икономика и технологии Webit.Festival. Тя ще бъде говорител и ще изнесе презентация в панела Smart Cities Summit, който ще започне в 11.00 часа.

***
София.
Във Военния клуб - София ще се проведе Международна конференция за приноса на Българската Православна Църква за спасяването на българските евреи.

***
София.
От 9.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Пленума на ВСС.

***
София.
От 9.30 часа 2-ри състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Огнян М., Георги И., Томи Р., Еленко Ст., Захари Т., Михаил Г., Николай П., Таньо Т., Георги Ев. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 9.30 часа 3-ти състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Богдан К., Александър Щ., Цветомир В., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Айдън Х., Тунай Г., Иван К., Бисерска Д., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 13-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър М., Владислав П., Мартин К., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в Българска телеграфна агенция (БТА) ще се проведе пресконференция по повод Световния ден за борба с болестите на щитовидната жлеза.

***
София.
От 10.30 часа 18-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христофор С., обвинен в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.30 часа 15-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мариян М., Десислав Т., Румен М., Мирослав Т., Николай К., обвинен в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа на Площад „Св. Александър Невски" Столична община, Столичен автотранспорт ЕАД и Yutong bus ще представят технологичния и съвременен електробус Yutong. На събитието ще бъдат отчетени реалните резултати от четиримесечния тестов експлоатационен период и изминатите от електробуса над 20 000 км.

***
София.
От 11.00 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Радослав Д., обвинен в изнудване.

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски" ще бъде отбелязан Деня на Африка с конференция на тема: „България - Африка - 2 1 -ви век и отвъд".

***
София.
От 11.00 часа в Българска телеграфна агенция ще се проведе пресконференция по повод единадесетото издание на платформата Световен театър в София и 25-то юбилейно издание на Международен театрален фестивал „Варненско лято.

***
София.
От 11.00 до 15.00 часа в столицата ще се движи ретротрамвай на всеки кръгъл час от пл. „Възраждане" до пл. „Журналист", част от кампанията „Пътувай и чети" на Столична библиотека, Центъра за градска мобилност и дирекция „Транспорт" към Столична община.

***
София.
От 14.00 часа11-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа молба за изменение на мярка за неотклонение на Петър Д.

***
София.
От 11.45 часа в зала А на Българска търговско-промишлена палата ще се проведе пресконференция на тема: „Позицията на БТПП по Брекзит и очаквани последици".

***
София.
От 17.00 часа в Галерия УниАрт на бул. „Монтевидео" №21 Нов български университет ще представи изложбата „Етиопия - позната и непозната".

***
София.
От 18.30 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща" Андрей Ковачев, български депутат в Европейския парламент, Европейска народна партия; Ивана Драгшич, президент на организацията Freedom Square, Скопие; Йордан Божилов, президент на Софийския форум за сигурност; Весела Чернева, Европейски съвет за външна политика; Франческо Мартино, Oбсервартория за Балканите и Кавказ ще се включат в дискусия на тема: „Какво се случва в Македноия".

***
София.
От 18.00 часа в „Перото" ще бъде представена книгата на Гонсало Тавареш.

***
София.
От 18:00 часа в столичния храм „Св. Георги Софийски Най-нови" (в двора на Александровска болница) ще се отслужи празнична вечерня в навечерието на празника на "Свети Георги Софийски Най-нови". След отслужване на вечернята от 18:30 ч. ще се извърши Литийно шествие до храм-ротонда „Св.вмчк.Георги" (на бул. „Дондуков" №2 - двора на Президентството на Република България).

***
София.
От 19.00 часа в Галерия „Райко Алексиев" на ул. „Георги С. Раковски" 125 ще бъде открита изложбата на „Сладолед и авиация" на Кирил Кузманов.

***
София.
От 19.30 в Националния дворец на културата ще бъде открита Зала 42 - най-новото арт пространство на Двореца.

***
София.
От 21.15 часа на голям екран на площада пред НДК ще бъде излъчван директно от Виена "Концерт в лятна нощ" на Виенската филхармония.

***
Бургас.
От 13.00 часа в Културния център „Морско казино" Бургас ще бъде домакин на Haциoнaлния бизнec фopyм „Cилни peгиoни зa cилнa иĸoнoмиĸa".

***
Бургас.
От 18.00 часа в Магазия 1 на Пристанище Бургас ще бъде открита изложба, посветена на 120 години Национална художествена академия.

***
Бургас.
От 18.00 часа на открита сцена "Охлюва" ще се проведе фолклорен спектакъл.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Голяма зала на Общината ще се проведе Заседание на Великотърновски общински съвет.

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Патриаршията на крепостта Царевец ще се проведе Служба за Спасовден - Възнесение Христово.

***
Велико Търново.
От 18.00 часа по ул. „Васил Левски" ще премина Абитуриентски дефилета.

***
Видин.
От 13.30 часа кметът на Община Видин Огнян Ценков ще посети шивашко предприятие, което се намира в Южна промишлена зона, и ще се срещне с представителите на фирмата и работниците.

***
Враца.
От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бъде представен спектакълът „Съвсем проста история" от Марина Ладо.

***
Кюстендил.
От 10.30 часа в заседателната зала на Община Кюстендил ще се проведе заседание на Общински съвет - Кюстендил.

***
Кюстендил.
От 11.00 часа в залата на Областна администрация ще бъдат представени назначените зам.-областни управители на Кюстендил.

***
Пловдив.
От 09.00 часа в храм „Свето Възнесение Господне" Пловдивският митрополит Николай ще отслужи Света Божествена Литургия за Възнесение Господне (Спасовден).

***
Пловдив.
От 9.00 часа в зала 1 Окръжен съд-Пловдив ще гледа делото срещу Любен Ч., Иван Т. и Ерол Е., обвинени в неплащане на данъчни задължения по ЗКПО.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 12 6 наказателен състав на Окръжен съд-Пловдив ще гледа делото срещу Любомир Д., срещу когото е повдигнато обвинение по чл. 331, ал. 3 от НК, за това, че на 20.08.2016 г. по непредпазливост е запалил тютюнев склад на ул." Екзарх Йосиф" 13.

***
Смолян/ с. Стойките.
От 12.00 часа в село Стойките ще се проведе „Спасовден" - Празник на селото.

***
Смолян/ с. Белев дол.
От 12.00 часа в село Белев дол ще се проведе празник на селото и честване на 35 годишнината на НЧ „Светлина-1982" - с. Белев дол.

***
Смолян/ .
От 18.00 часа в Планетариум-Смолян ще се състои „Космически запознанства" - премиера на нова популярна програма.

***
Стара Загора.
От 16.00 часа в НЧ „Св. Климент Охридски 1858", зала ет.3, ще се състои представяне на последната книга на Никола Гигов „Изворче мое, незнайно".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа в изложбена зала „Байер" ще бъде представен новият роман на писателя Милен Русков „Чамкория".

***
Хасково.
В Хасково ще се проведе Кулинарно -музикален фестивал "TABIET".

***
Хасково.
От 15.30 часа в сградата на областната администрация - пл.„Общински" №1посланикът на Русия в България Анатолий Макаров, който ще посети град Хасково, ще се срещне с медии. Преди това той ще се срещне с кмета на Хасково и областния управител на областта. От 18.30 часа ще бъдат поднесени цветя към мемориалната дъска, посветена на 60-годишнината на Победа във Великата Отечествена война, и паметника на Незнайния войник (пл. „Свобода").