Прокуратурата подгони шефа на онкологията в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Май 2017 10:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прокуратурата подгони шефа на онкологията в София

/КРОСС/ СЗ "Антикорупция" - СГП привлече като обвиняем д-р В. Ангелов - изпълнителен директор на "Специализирана болница за активно лечение по онкология" ЕАД - София за безстопанственост. Разследването е започнало през 2015 г. по сигнал на ДАНС.

Срещу д-р Ангелов са събрани доказателства, че в периода 2013-2015 година е допуснал нарушения в работата с обществени поръчки за доставка на лекарства, от които са последвали щети за болницата в размер на 1 901 561, 86 лева.

Директорът на болницата е допуснал да бъдат заплащани доставки на лекарствени продукти, на цени по-високи от най-ниските договорени в една процедура. Установено е, че са заплащани доставки на лекарствени продукти, отпаднали от позитивния лекарствен списък, както и лекарствени продукти на цена, по-висока от пределната цена, посочена в позитивния лекарствен списък и от реинбурсната, заплащана от НЗОК.

От болницата са били заплащани лекарствени продукти с изтекъл срок на годност, а такива въобще не е трябвало да бъдат приети и заплатени. Заплащани са лекарства с намален остатъчен срок, за които се е дължала неустойка, съгласно уговореното в договорите с доставчика, но неустойка не е била начислена и заплатена.

Д-р Ангелов е с мярка за неотклонение "Подписка".

До настоящия момент са разпитани 80 свидетели. Назначена и изготвена е комплексна съдебна експертиза.

Разследването продължава.