Изказването на г-н Путин има ефекта на атомна бомба, пусната върху България
Секция: Коментари
25 Май 2017 10:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Изказването на г-н Путин има ефекта на атомна бомба, пусната върху България

/КРОСС/ Аз съм БЪЛГАРИН и всяко незачитане на историческата правда, която е в ущърб на моята Родина, дълбоко ме огорчава и ме възмущава.

Не е честно, независимо от поводите за това, да се изопачава историята, следвайки някакви конюнктурни политически причини. Още повече, че това се случва на 24 май - най-светлия български празник, и то от президента на една велика страна - Русия. Това изказване на г-н Путин днес има ефекта на атомна бомба, пусната върху България.

Питам се защо и не мога да намеря СМИСЛЕН отговор на въпроса, вероятно защото в условията на словесна атака, най-силното „оръжие" са фактите. Непознаването на културата, историята и тяхната географска обвързаност ни принуждава да поставим нови граници - граници между нас - хората. В нашето общо историческо минало многократно са били поставяни и променяни териториалните граници тук на Балканите, но границите на духа - НИКОГА !!

По този повод бих искал да припомня думите на уважавания РУСКИ УЧЕН - акад. Лихачов, който пръв, в условията на тоталитаризма дръзна да заяви на висок глас, че България е ДЪРЖАВАТА НА ДУХА, именно заради цивилизационното дело на Светите братя Методий и Кирил и на техните ученици!!

А и догодина ще се чества забележителен юбилей - 140 години от освобождението на България от турско робство, а не на Македония ... Нали!!

Автор: Проф. Стоян Денчев
Източник: Епицентър