България очаква над 10% увеличение туристите от Русия
Секция: Русия
25 Май 2017 13:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България очаква над 10% увеличение туристите от Русия

/КРОСС/ Туристическият сезон през 2016 г. бе успешен за България. Властите очакват ръст на броя на руските посетителите в страната с цели 10 %, а отделни туроператори вече имат и по-оптимистични прогнози, пише специализираният туристически портал Turprom.ru, цитиран от "Фокус". Тези данни бяха приведени на пресконференция на туристическата компания „Солвекс", на която присъстваше българският посланик в Руската федерация Бойко Коцев.

„През 2016 г. Русия зае четвърто място по обем на туристическия поток в България. Посрещнахме 600 хил. руски туристи, което представлява 19 % прираст. През този сезон също очакваме ръст. Нашите административни структури и туроператорите ще гарантират сигурността на туристите и конкурентни цени", увери Коцев. Дипломатът подчерта, че оптимистичната прогноза се потвърждава и от данните за зимния сезон, когато България е била посетена от 28 хил. руски туристи - с 12 % повече спрямо предходната година.

„През лятото очакваме не по-малко от 10 % прираст на туристите от Русия. Нашите планове са да актуализираме рекламите за целевите пазари, в това число и Русия, както и да работим с водещи туроператори. Консулската служба също е готова за сезона. Можем да издаваме визи бързо и без проблеми" , увери българският посланик.

Коцев допълни, че в България се разработва проект за електронни визи. Впрочем, по оценки на туроператорите, процесът по издаване на визи за туристи в България никога не е бил сложен.