Вандализмът на Витоша създава опасност за туристите
Секция: Туризъм
25 Май 2017 13:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вандализмът на Витоша създава опасност за туристите

/КРОСС/ Вандализмът в "Природен парк "Витоша" създава опасност за туристите, заявиха пред БНР служители на парка.

При последния случай на хулиганство липсват елементи от големия дървен мост над Драгалевската река. Посегнато е и на площадката за инвалиди на пътя от квартал "Драгалевци" до хижа "Алеко", съобщава БНР.

Освен финансовите щети, за парка кражбата на този дървен материал крие огромни рискове за туристите. Те са най-вече за колоездачите, които не рядко минават по мостовете с висока скорост, позовавайки се на експерти от дирекцията на "Природен парк "Витоша" се натъкват на такъв случай на унищожена инфраструктура, създаваща опасност за инциденти от посетителите.

Ваня Рътарова, заместник-директор в Дирекция "Природен парк Витоша", разказа, че става въпрос за вандализъм, извършен върху три туристически обекта на територията на парка. Това са дървеният мост над река Драгалевска и погледната площадка над Драгалевци за хора в неравностойно положение.

"Посегнато е и върху къта на земноводните в Музея на мечката. Изчисляваме щетите на обща стойност около 5000 лева и за съжаление в случая става въпрос за туристически обекти, които бяха ремонтирани само преди две години със средства по Оперативна програма "Околна среда", каза Рътарова.