Драгомир Стойнев: Правителството на Борисов няма да защитава обещанията си пред българските граждани
Секция: ПОЛИТИКА
25 Май 2017 15:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Драгомир Стойнев: Правителството на Борисов няма да защитава обещанията си пред българските граждани

/КРОСС/ „БСП за България" няма да подкрепи дневния ред на парламента, защото не е нормално един месец парламентът да работи и да не се гласува нито един законопроект". Това заяви зам.-председателят на „БСП за България" Драгомир Стойнев от парламентарната трибуна.

Той подчерта, че комисиите вече са сформирани и има внесени закони от парламентарната група на „БСП за България", които не се гледат или се отказва да се гледат. „По-страшното е, че няма инициатива от страна на правителството", допълни той. Стойнев припомни, че когато ГЕРБ са спечелили изборите, са били категорични, че имат готова програма и приоритети, зад които застават, и имат готовност за законодателна инициатива.

По неговите думи от 19 май има писмо от началника на кабинета на министър-председателя Румяна Бъчварова до всички министри, в което пише: „Следва да представите предложения за законодателни инициативи, които да съставят общата законодателна програма, част от програмата за управление.

Крайният срок е 1.06.2017г.". Според зам.-председателя на левицата до тази дата ще има правителство, което няма законодателна програма. „Правителство, което няма да защитава обещанията си пред българските граждани. Правителство, което не се съобразява с вота на хората", каза още Стойнев.

„Не е нормално парламентът да функционира по този начин. Апелираме по-бързо да се гледат законодателните инициативи, да се влезе в ритъма на очакванията на българските граждани, защото това, което се върши, не отговаря на тях", заяви Драгомир Стойнев.