Багажът при самолетните билети- екстра от миналото
Секция: Туризъм
25 Май 2017 18:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Багажът при самолетните билети- екстра от миналото

/КРОСС/ Ако резервирате самолетен билет и той не включва възможност да превозвате багаж - не се изненадвайте. Все по-голям брой редовни авиокомпании въвеждат нови икономични тарифи, които не включват регистриран багаж в цената, съобщава туристическа агенция eSky.

Дори авиационни гиганти като Delta, United и American Airlines вече въведоха такива рестриктивни тарифи по част от своите маршрути. С това те се опитват да устоят на силната конкуренция на нискотарифните авиокомпании, които продължават да завземат все по-голям дял от авиационния пазар.

Както знаем, една от причините нискотарифните авиокомпании да предлагат толкова евтини самолетни билети, е фактът, че техните тарифи не включват регистриран багаж и той се заплаща отделно. Редовните превозвачи вече също прилагат този похват, за да могат да предложат по-евтини билети за онези, които искат и могат да пътуват само с ръчен багаж.

Почти всички по-популярни у нас редовни авиокомпании като Bulgaria Air, Lufthansa, Austrian, Air France, KLM, Alitalia и тн., вече предлагат такива билети по своите европейски маршрути. Като най-евтини, тези тарифи излизат винаги с приоритет в онлайн резервационните системи, което означава, че почти сигурно билетът, който купувате, включва само ръчен багаж.

Това е съществена промяна на модела, към която пазарът и потребителите неизбежно трябва да се адаптират.
Възможността да добавите регистриран багаж към пътуването си става само срещу допълнително заплащане, като таксите започват от 15-20 евро в едната посока, в зависимост от авиокомпанията, маршрута и натовареността на сезона. 

Експертите съветват - винаги проверявайте какъв багаж е включен в цената на билета ви, тъй като заплащането му на летище обикновено е значително по-скъпо, отколкото при онлайн резервация.