Задържаха мъжа, стрелял на абитуриентски бал в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Май 2017 21:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха мъжа, стрелял на абитуриентски бал в Пловдив

/КРОСС/ Полицията задържа 29-годишен мъж, стрелял с газов пистолет на абитуриентски бал в Пловдив. Стрелбата е станала вчера пред един от хотелите в града, където по това време са се събирали стотици младежи, за да празнуват. Пред униформените мъжът е обяснил, че е стрелял, за да направи шоу. Прокуратурата е образувала бързо производство за хулиганство, съобщава БНТ.

Стрелбата е станала около 19 часа снощи на бензиностанция в града на метри от хотела, в който празнуват абитуриентите. От една от спрелите коли пред стотици хора и полицаи мъж вади пистолет и стреля.

Мъжът е бил шофьор на абитуриент. Той е изкарал газовия пистолет през прозореца на колата и е стрелял осем пъти във въздуха. Стрелецът е задържан веднага. Той е на 29 години от село Брестовица и е криминално проявен. Возил е негов братовчед - абитуриент. Пред разследващите е обяснил, че е стрелял под въздействието на обзелата го емоция. Пистолетът е бил законно притежаван. Пострадали хора няма.

Мъжът може да получи наказание до 2 години затвор или пробация. Само за последните два дни полицията в Пловдив засне 40 шофьори, неправилно превозващи абитуриенти.