Евакуираха къщи близо до Манчестър (обновена)
Секция: СВЯТ
26 Май 2017 07:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евакуираха къщи близо до Манчестър (обновена)

/КРОСС/ Разследването на атентата в Манчестър, който отне живота на 22 души и рани над 60 други, продължава. Британската полиция е попаднала на подозрителни предмети на адрес в близкия град Уигън и е евакуирала няколко къщи в района като предохранителна мярка, предава bTV.

Обискиран е имот и е извикан сапьорски отряд, но за контролирани взривове не се съобщава.

Говорител на силите за борба с тероризма на Либия предава, че заподозреният е говорил по телефона с майка си няколко часа, преди да се самовзриви.

Междувременно снощи още една роднина на атентатора от Манчестър, пожелала да запази анонимност, разказала, че Салман Абеди е бил подтикнат към екстремизъм, след като видял как намушкват негов приятел миналата година и бил разгневен от липсата на реакция към убийството му.

Според него причината за това било, че той е мюсюлманин. Пред роднината си атентаторът се оплакал, че се отнасят зле към него във Великобритания.

Предполага се, че атентатора е преминал тренинг в редиците на ИДИЛ в Сирия през месеците преди терористичния акт, предаде CNN.

Информацията е позована на служител, запознат с предварителното разследване на атентата.

Според американските спецслужби, докато Абеди е преминавал подготовката, джихадистката организация е "подготвила сцената" за да може той да осъществи атаката.

Смята се, че и други членове са семейството на атентатора също са били радикализирани.