Евроспорт: В очакване на новата история от "Ролан Гарос"
Секция: СПОРТ
26 Май 2017 11:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Евроспорт: В очакване на новата история от "Ролан Гарос"

/КРОСС/ На 28 май (неделя) започва 116-тото издание на най-великия турнир на червени кортове в света - „Ролан Гарос". За първи път в историята шампионите от Мелбърн няма да участват в Париж, но дори без Федерер и Серина Уилямс надпреварата се очаква да бъде изключително интересна и има голяма вероятност отново да станем свидетели на сътворяването на история.

При мъжете до момента сезонът се развива с малки изключения под доминацията на двама тенисисти - Федерер и Надал. Нещо немислимо в края на миналата година, но добре дошло за многобройната армия от привърженици на двамата най-популярни играчи в историята. След десетата си титла в Монте Карло, а след това и в Барселона, изглежда най-нормалното нещо на света Надал да спечели и десетата си купа в Париж. Рафа е доказал, че може да се справя с напрежението, когато всички погледи са вперени в него, а във формат три от пет сета той е почти непобедим.

Големите въпроси в мъжкия турнир са свързани най-вече с ролята, която ще играят Джокович и Мъри. Сърбинът показа признаци за съживяване, а със сигурност и новият му треньор Андре Агаси ще изиграе положителна роля. Въпреки силните изяви на Тийм и Саша Зверев в последните седмици, не вярваме някой от тях двамата да се намеси в борбата за титлата, макар че най-вероятно ще стигнат далеч в турнира.

Съотношението на силите при дамите предвещава изключително интересни събития и голям брой участнички с реален шанс за купата. Досега през годината големите турнири бяха спечелени от различни тенисистки. В навечерието на „Ролан Гарос" обаче изпъква името на Симона Халеп, чиито резултати на тази настилка са изключително стабилни - 26 победи от последните 31 изиграни мача, както и титла на големия турнир в Мадрид. Очаквайте фойерверки и от първата ракета на Франция Кристина Младенович, която със сигурност ще играе своите мачове на централните кортове пред пълни трибуни и еуфорична атмосфера. Отсъствието на Уилямс, Азаренка, Квитова, а също така и решението на домакините да не предоставят покана за Шарапова, открехват вратата и изострят апетита на мнозина, които до този момент са оставали в сянката на изброените.

„Ролан Гарос" ще се излъчва по Евроспорт 1 и Евроспорт 2 от 28 май до 11 юни. Общият обем на преките предавания ще надхвърли 170 часа. Всеки ден след приключване на последния мач от програмата е предвидено и коментарното студио „Гейм, сет и Матс", в което трикратният шампион на „Ролан Гарос" Матс Виландер ще анализира случилото се на турнира. Специално участие с рубриката си „Комисионерът" ще има и легендарния Джон Макенроу.