Работна група ще разработва мерки срещу замърсяването на въздуха
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Май 2017 13:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Работна група ще разработва мерки срещу замърсяването на въздуха

/КРОСС/ Три министерства ще направят работна група, която да очертае общи мерки срещу замърсяването на въздуха с фини прахови частици. Това стана ясно от срещата на министъра на околната среда и водите Нено Димов със зам.-министрите на вътрешните работи Стефан Балабанов и на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов.

В работната група ще влязат представители на министерствата на околната среда и водите, вътрешните работи и на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Целта е да бъде изработена цялостна концепция за намаляване на фините прахови частици в страната.

"Искам да набележим общи мерки, за да се постигне ефект на територията на цяла България, а не само в отделни общини", заяви министър Димов.

Зам.-министрите посочиха, че е необходимо контролните органи да бъдат снабдени с газоанализатори и мобилни станции, за да измерват въздуха по места, особено в райони с повишен трафик на автомобили. Също ще бъдат засилени проверките за техническата изправност и безопасност на превозните средства.