„Пастърма говежда" влезе в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер
Секция: ЛЮБОПИТНО
26 Май 2017 16:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Пастърма говежда" влезе в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер

/КРОСС/ Европейската комисия одобри вписването на българската „Пастърма говежда" в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер. Това стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, Белгия.

„Пастърма говежда" има специфични характеристики и се произвежда по традиционен начин.

При подаване на заявлението за регистрация на наименованието като ХТСХ, България не е имала за цел да запази употребата на самото понятие „пастърма". Поради това защитата ще обхваща само наименованието „Пастърма говежда" в неговата цялост.

Понятието „пастърма" ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие, че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза.

Страната ни оценява високо положените усилия от ЕК при разглеждането на досието на продукта.